30 Eylül 2008

Süryanilerden Bayram Tebriği

Mardin-Diyarbakır Metropoliti Salibe Özmen, Mardin ve çevresinde yoğunlukta yaşayan Süryani Cemaati adına Müslümanlar’ın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Ortodoks Hıristiyan Dini’ne mensup Süryaniler’in ruhani lideri Salibe Özmen, bayram günlerinin sevgi ve paylaşmanın en çok yaşandığı günler olduğunu söyledi.

Bayramların en büyük özelliği; dostluğu, sevgiyi, ekmeği ve sofrayı paylaşmak, küskünlükleri ortadan kaldırmak, barış ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olduğunu anlatan Özmen, “Ruhsal gelişim için ayrı bir farkındalık bağışlayan bayram günleri, yapıcı duyguların güçlendirildiği müstesna günlerdir. Bu günlerde dikkatler var oluş boyutundan, gerçek oluş, yani 'sevgi' boyutuna yönelir. Çünkü sevgi en güçlü zevk odağıdır. Onun için sevgisini yitiren, yaşama coşkusunu, çalışma, üretme, paylaşma, ve kaynaşma becerisini de kaybeder. Bu duygularla, bütün İslam Dünyasının Mübarek Ramazan Bayramını şahsım ve cemaatim adına kutluyor, sevgi ve akıl gücünden beslenecek sosyal bir yapılanma içinde daha iyi yarınlar dileğiyle, ülke yöneticilerine ve kamuoyuna Yüce Allah'tan sağlık ve başarılar niyaz ediyorum.”dedi.

Özmen, bayramlarda sosyal duyarlılıklara yönelmek gerektiğini de ifade ettiği açıklamasında, ruhanî bayramların, dünyada yaşanan savaş ve hoşgörüsüzlüğü kardeşliğe ve hoşgörüye dönüştürmesine vesile olması için duâ ettiklerini söyledi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum