15 Eylül 2008

Telekom Binasının Yıkımı Devam Ediyor

Mardin'de kentin tarihi kesiminde bulunan ve tarihi dokuyla uyumsuz bir görüntü sergileyen Telekom binası yıktırıldı.



Mardin'de kentin tarihi kesiminde bulunan ve tarihi dokuyla uyumsuz bir görüntü sergileyen Telekom binası yıktırıldı.

Mavi renge boyandığından Mardin'in tarihi binalarıyla uyumsuz bir görüntü sergileyen ve kenti ziyaret eden turistlerin tepkisini çeken Türk Telekom binasının üst katı yıktırıldı. Binanın alt katı ise Mardin mimarisine uygun kesme taş ile kaplanacak.Türk Telekom Mardin Şube Müdürü Ahmet Alevcan, Telekom'un Türkiye genelindeki standart renklerine boyanan binanın misafirhane ve sosyal tesis olarak kullanılan üst katını görüntü ve renk kirliliği yarattığı için yıktırdıklarını söyledi.

Alevcan, üst katı yıkım çalışmasının ardından kalan birinci katın Mardin taşı ile kaplanacağını kaydetti.
Uygulamanın memnuniyet verici olduğunu belirten vatandaşlar ise ''Türk Telekom, yıkıma Kentsel Dönüşüm Projesi'nden önce başladı. Bu güzel karar, diğer kurum ve kişilere örnek oluşturması bakımından önemli.'' diye konuştu.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum