10 Eylül 2008

Toz Bulutu Etkisini Sürdürüyor

Mardin'de önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve hayatı felce uğratan toz bulutu ikinci gününde de etkisini sürdürdü.


Mardin'de önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve hayatı felce uğratan toz bulutu ikinci gününde de etkisini sürdürdü. Mevsimsel sıcakların bunaltıcı boyutlara ulaştığı bir dönemde çöl fırtınasından kaynaklanan toz bulutunun bölgeyi etkisi altına alması yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.
Suriye ve Irak üzerinden kalkan çöl fırtınası yüzünden oluşan toz bulutları rüzgârın etkisiyle sis perdesi gibi Mardin'in üzerini çöktü. Yoğun toz bulutları yüzünden vatandaşlar 2 gündür zorunlu kalmadığı müddetçe evlerinden dışarı çıkmıyor.


Mardin'de bu yıl sık sık yaşanan çöl fırtınası nedeniyle oluşan tozlardan dolayı özellikle astımlı ve üst solunum hastaları sürekli hastaneye gitmek zorunda kalıyor.

Tozdan dolayı çeşitli bulaşıcı hastalıkların çoğaldığını belirten Mardin Sağlık İl Müdürü Sait Avar, tozla birlikte oluşan bazı bulaşıcı hastalıklar insanların sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Özelikle üst solunum hastalıklarında bir artış meydana geldiğini ifade eden Avar, "Bu tür havalarda en çok çocuklar etkilenmektedir. Okulların açıldığı bir dönemde oluşan toz bulutları öğrencileri etkilemektedir. Toz bulutları geçinceye kadar okulların tatil edilmesi gerekir. Aksi takdirde öğrenciler arasında üst solunum hastalıkları grip gibi bulaşıcı hastalıklar ortaya çıkabilir." dedi

Bu arada çöl fırtınası yüzünden oluşan tozların oluşturduğu kirlilik yüzünden vatandaşlar sık sık ev ve araçlarını yıkamak zorunda kalıyor.

Su sıkıntısı yaşandığı Mardin'de vatandaşlar zor günler geçiriyor.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum