27 Eylül 2008

Türk vatandaşlarına bir Milyar dolar destek verildi

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Bağış Partililere Yabancıların Mülk edinme ve Kıbrıs sorunu hakkında bilgilendirdi.

Mardin öğretmen evinde partililere Dış ilişkiler ile Yabancı gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye de mülk edinimleri konusunda, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu tarafından seminer verildi. Seminere Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir, Cüneyt Yüksel, partili belediye başkanları, teşkilat başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile partililer katıldı.

AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu partisinin Kıbrıs konusunda gösterdiği hassasiyeti ve sağladığı başarıyı dile getirdi. Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise, yabancıların muhalefetin iddia ettiği gibi mülk edinmediğini belirterek, Osmanlı döneminden başlayıp, Atatürk, İnönü, Menderes döneminde devam eden yabancıların mülk edinmeleri 2005 yılında çıkarılan yasa ile sınırlama altına alındığını, 1934 yılında bakanlar kurulu kararı ile sınırsız mal edinme hakkı varken bugün imarlı durumun ancak yüzde 10’nuna tekabül ettiğini söyledi. Türkiye’de en fazla konuşulan İsraillilerin mülk edinmesi olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu Türkiye genelinde 70 İsrailliye ait 100 taşınmaz mülk olduğunu, güneydoğuda İsraillilere ait mülk bulunmadığını söyledi. AB ülkelerinde Türk kökenli 70 bin kişiye ait 210 bin mülk olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, Türklerin yabancı ülkelerde edindikleri mülklerin yanında, yabancıların Türkiyede edindiği mülkün çok düşük seviyelerdi olduğunu bildirdi. Kıbrıs sorununa akılcı bir mantıkla yanaşıldığını ifade eden Çavuşoğlu, AK Partinin AB sürecinde üç kez kriz yaşandığını her üç krizin Kıbrıs konusunda taviz verilmemesinden kaynaklandığını söyledi. AB’ye girme uğruna Kıbrıs’ı satma gibi düşünceleri bulunmadığını belirten Çavuşoğlu” Kıbrıs’taki vatandaşlarımızın son beş yıl içinde kişi başına düşen milli hasıla gelirini 4450 dolardan 14 bin 74 dolara çıkardık. Ve son beş yıl içinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde, Türk uyruklu devlet ve vatandaşlarımıza bir milyar dolar destek verdik” dedi.

AK Parti dış İlişkilerden Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Egemen Bağış ise, Türkiye’nin AK Parti döneminde dünyada söz sahibi olan ülkeler arasına girdiğini belirterek, “bugün orta doğuda, Türkiye’den habersiz kuş uçmuyor. Eskiden Türkiye bir konuyu gündeme getirdiğinde diğer ülkeler beklemeye girer sonuca göre karalarını verirlerdi. Şimdi ise Türkiye artık yön gösteren, referans kabul gören güçlü bir ülke konumuna gelmiştir. Dünya ülkeleri üzerinde fikir yürütebilecek uzman arkadaşlarımız var. Bu gün medeniyetler ittifakında dünyada sadece İspanya ve Türkiye başbakanı seçildi. Irak’ta savaşı engellemeye çalıştık. Türkiye Irak’ın toprak bütünlüğüne her zaman destek vermiştir. Irak dış ticaret hacmimiz 2 milyar dolardır. Gerçek ticaret olduğu zaman bu rakam 20 milyar dolara çıkacaktır”.dedi.,

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum