30 Eylül 2008

VALİ KILIÇLAR BAYRAM MESAJI YAYINLADI

Kılıçlar, yayınladığı bayram mesajında, evrensel değerlerin yerel değerlerle buluştuğu dini bayramların önemine değindi.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, yayınladığı bayram mesajında, evrensel değerlerin yerel değerlerle buluştuğu dini bayramların önemine değinerek, Mardin’deki bayramların farklı dinlere mensup insanların gösterdiği hoşgörünün dünyaya verilecek en güzel mesaj olduğunu bildirdi.

Vali Kılıçlar Mesajında şunları söyledi.

“ Dünyanın çeşitli bölgelerinde çatışmaların terör ve huzursuzluğun kol gezdiği bir ortamda; ülkemizde huzur içinde ramazan bayramını kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyorum.

Bayramlar, insanlarımız arasında sevin, coşku, barış ve kardeşlik rüzgârlarının yayıldığı ve yaşandığı ulvi bir atmosferdir.

Evrensel değerlere yerel değerlerin buluştuğu dini bayramlar, manevi duyguların yoğunlaştığı, dil, renk, kültür, kadın-erkek, yaşlı-genç, fakir-zengin ayrımı gözetmeksizin vatandaşlarımızın kaynaşmasına imkan veren müstesna zaman dilimleridir.

İlimizde bayramların, farklı dinlere mensup insanların ortak sevinci içinde kutlanmasının ise ayrı bir güzelliği özelliği vardır. Burada aramızda Hıristiyan vatandaşlarımızın bulunması dünyaya verilecek en güzel hoşgörü mesajıdır.

Bütün bayramların bayram gibi yaşandığı sevgi, barış ve mutluluğun egemen olduğu; insan hakları, adalet ve hukukun gözetlediği Savaş, Terör ve Yoksulluğun geride kaldığı bir dünya diliyor, kentlisiyle köylüsüyle ve tüm Mardinli vatandaşlarımın ve çalışma arkadaşlarımın bayramlarını kutluyor, hepinizi selamlıyorum.”

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum