3 Eylül 2008

Yeni Müdüre Hoşgeldin Ziyareti

Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Hasan Dal'ı ziyaret etti.

Mardin'in eğitim durumu hakkında bilgi alış verişinde bulunan milletvekili Gönül Şahkullubey, Mardin için acil olarak fen lisesi ile turizm ve otelcilik lisesinin kurulması için gereken girişimlerin başlattıklarını belirterek, yeni müdür ile Mardin'in eğitim düzeyini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Öncelikle üniversitenin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Şahkulubey, "Geçmişte terör yüzünden bölgemizde çok büyük sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıları eğitimle ancak çözebiliriz. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyma vakti geldi. Hayırsever iş adamlarımızı Mardin'de okul yaptırmaya davet ediyorum. Özellikle Mardin'li iş adamlarımızın kendi memleketlerinde kendi adlarını taşıyan birer okul yaptırmalarını bekliyoruz. İnşallah bu çağrımıza kulak verip eğitime gereken desteği sağlarlar." dedi

Mardin Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ise "Geçmişte yaşanan olaylara bakarak kimse terörün arkasına sığınmasın. Bu ülke bu topraklar bu insanlar bizimdir. Cehaleti yenmenin tek yolu eğitimden geçer. Eğitime önem verirseniz, ortada ne cehalet ne de terör kalır. Şu anda benimde göreve başladığım ilk günde tek hedefim bir fen lisesi ile turizm ve otelcilik lisesini kurmaktır. En kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu konuda sayın valimizle iştişare halindeyiz. Mardin'in makus talihini değiştirmek için el birliği ile çalışacağız." şeklinde konuştu.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum