8 Ekim 2008

Cemiyet Binası Törenle Açıldı.

Kızıltepe Kilise Caddesi üzerindeki yeni yerine taşınan Merkezi Kızıltepe’de bulunan Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti yeni merkezine taşınması nedeniyle yapılan açılış töreni görkemli geçti.
Bölge Gazetecilerinin önemli bir bölümünü bünyesinde bulunduran ve Gazeteci Cemil Aydoğan tarafından 10 yıl önce kurulan Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni merkezine taşınması nedeniyle yapılan açılış törenine AK Parti Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir ile Süleyman Çelebi, Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, 4. Hudut Alayı Komutanı kurmay kıdemli Albay Mehmet Karadayı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Halit Avcılar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Siraç Atan, Saadet Eğitim A.Ş Genel Müdürü Osman Tutucu, Mardin Gençlik Spor İl şube Müdürü Mehmet Fidan, Ak Parti il teşkilat başkanı Salih Yeşilmen, Ak Parti ilçe başkanı Abdurahman Dağ, Kızıltepe Ticaret Borsası başkanı Mehmet Şahin, Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe şube temsilcisi Ferhan Akan, İşadamı M.Ali Yiğit ile aralarında sivil toplum örgütleri temsilcileri, gazeteci ve işadamlarının da yer aldığı kalabalık bir davetli gurubu da açılışta hazır bulundu.
AK Parti Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mehmet Halit Demir, Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç ve 4. Hudut Alayı Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Mehmet Karadayı ‘nın hep birlikte açılış kordalesini keserek yaptıkları açılışın ardından yapılan konuşmalarda; Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde bulunan gazetecilerin yeni merkezlerinde daha rahat ve iyi imkanların da etkisiyle mesleklerinde daha verimli olacakları ifade edildi.
Açılış törenine katılarak kendilerini yalnız bırakmayan konuklara geldikleri için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cemiyet Başkanı Cemil Aydoğan, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti’nin uluslar arası bir misyona sahip olduğunu belirterek, “Cemiyetimiz yakın geçmişte kurulmuş olmasına karşın, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında çok önemli bir saygınlık kazanmıştır. Mahiyetimizde bulunan bölge gazetecilerinin dışında; Suriye’nin Şam ve Irak’ın Bağdat Gazeteciler Cemiyeti mensubu meslektaşlarımızla sıcak ilişkilerimiz mevcuttur. Cemiyetimizin gerçekleştirdiği ve başarılı gazetecileri ödüllendirdiğimiz törende ödül alan gazetecilerin arasında Suriyeli meslektaşlarımız da vardı. Amacımız, gelecekte Cemiyetimizin kapsamını genişleterek bir konfederasyon haline getirmektir” şeklinde konuştu.
Törende konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi: Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde çalışan gazetecilerle birlikte olmak ve açılış heyecanını paylaşmak için Ankara’ya gidiş programını ertelediğine dikkat çekerek, “Gazeteciler Cemiyeti Başkanı çok değerli dostum Cemil Aydoğan’ın yıllardır mesleği doğrultusunda yaptığı başarılı çalışmaları böylesine nezih bir cemiyet binasıyla taçlandırması beni mutlu etmiştir. Zaten başarılı olan bu arkadaşlarımız, inanıyorum ki yeni dönemde yeni binada bölge insanının hissiyatını haberlerinde yansıtacaklardır” dedi.
Milletvekili Mehmet Halit Demir’de yaptığı konuşmada; Toplumun hissiyatını en yakın şekilde hisseden ve beklide halkın içinde olarak toplumumuzun nabzını en iyi şekilde yoklayan gazetecilerin çok önemli bir görevi ifa ettiklerine dikkat çekti. Demir: Gazetecilerin tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışlarını muhafaza ederek, toplumumuzdaki saygınlıklarını ne pahasına olursa olsun sürdürmelerinin gerektiğini savundu.
Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç ise konuşmasında: Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni dönemde yeni binada çok daha başarılı olacağına dair olan inancını dile getirerek, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla toplumun gören gözü, işiten kulağı olan gazeteciliğin olmazsa olmaz kuralı olan “basın ahlakı ve etiğini” gözetleyerek görev yapacaklarına inandığını söyledi.
4. Hudut Alayı Komutanı topçu kurmay kıdemli albay Mehmet Karadayı’da öneri içeren kısa konuşmasında; Gazetecilerin mesleklerinde daha verimli olabilmeleri için eleştirilere de açık olmalar gerektiğinin altını çizerek, özellikle çıkan yerel gazetelerde küçükte olsa bir eleştiri köşesinin oluşturulması ve gazeteye ulaşan eleştirilerin oluşturulacak köşede yayınlanmasının gerektiği yönündeki önerisini ortaya koydu.
Mezopotamya Gazeteciler Cemiyetinin de üyesi olan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Mardin Milletvekilleri Cüneyt Yüksel, Gönül Bekin Şahkulubey ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek’in de birer mesajla göndererek kutladığı açılış programının ardından konuklarına Cemiyet merkezini gezdirerek merkez hakkında bilgiler veren Cemiyet başkanı Cemil Aydoğan, konuklarının onuruna verdiği yemekte misafirleriyle birlikte oldu.

Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum