28 Ekim 2008

Demir`den Üniversite Müjdesi!

Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Merkez 3.Olağan Kongresine AK Parti Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir, Süleyman Çelebi, Cüneyt Yüksel, belediye başkanı Metin Pamukçu, STK temsilcileri, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı. Divan Kurulunu Mardin Miletvekili Cüneyt Yüksel, İl Başkanı Lokman Sinanoğlu ve Kemal Kaya oluşturduğu kongrede AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halit Bilgin ve İshak Uran'ın iki ayrı listede yarıştığı seçimde Halit Bilgin, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

"Artuklu 2012'de Bitiyor"

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, davetlilere yeni kurulan Artuklu Üniversitesi'nin GAP Eylem Planı kapsamında düzenleneceğini müjdeledi. Mardin Artuklu Üniversitesi’nin GAP Kalkınma Planı içerisinde yer alması için hükümet nezlinde girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Milletvekili Demir, Hükümet yetkililerinin teklifi yerinde bulması üzerine; Mardin Artuklu üniversitesi’nin GAP Kalkınma Programı içerisine alarak önümüzdeki 2012 yılına kadar üniversiteyi tamamlamayı kararlaştırdıklarını söyledi. Mardin Artuklu Üniversitesi'nin altyapısının hazırlanması için sivil toplum kuruluşları ile Mardinli işadamlarını işbirliği yapmaya çağıran Demir, "Yıllardır haklı bir özlemle beklediğimiz üniversite kararı bizleri son derece sevindirdi. Kuruluş kararından sonra da yıllarca bitirilemeyecek olan üniversitemizi en kısa zamanda hizmete sokmak için yaptığımız çalışmalarla GAP Eylem Planı kapsamına aldık. Bundan sonra Mardinliler'in, sivil toplum kuruluşlarının bizimle sıkı bir işbirliği içinde olması ve bir an önce üniversite altyapısının hazırlanması gerekiyor. Binlerce yıl önce eğitim şehri olan Mardin'i tekrar eğitim şehri konumuna getirmek için hepimize görevler düşüyor" dedi.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum