31 Ekim 2008

Dev Sultan Yardım Eli Bekliyor

O Türkiye'nin en uzun boylu adamı. Ayağı 60 numara... Ne kendine uygun kıyafet ne de bir yatak bulabiliyor. Şimdi yardım eli bekliyor.

Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise ikinci uzun adamı olan Sultan Özer için hayat her geçen gün dayanılmaz hale geliyor.

BOYUNUN UZAMASI DURDURULAMADI

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde dünyaya gelen 27 yaşındaki Sultan Kösen'in, boyunun uzaması 12 yaşından bu yana tıbbi müdahalelere rağmen durdurulamadı.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN ADAM

uinness Rekorlar kitabına da giren Kösen, 2 metre 45 santimetrelik boyuyla Türkiye'nin en uzun adamı olma özelliğini taşıyor. Ancak, bu ona mutluluk değil, sadece sıkıntı veriyor. Günlük yaşamda boyunun uzunluğu avantaj yerine dezavantaja dönüşüyor.

Bir yandan hastalığı, bir yandan da maddi sıkıntıyla karşı karşıya bulunan Sultan Kösen, bugün AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel'i TBMM'de ziyaret etti. Ancak, Ankara dışında olan milletvekili ile görüşemeyen Kösen'e Salı günü için yeniden randevu verildi.

BANA İŞ VERİN

Kösen, Belediye Şefkat Evi'nde kaldığını, Hacettepe Üniversitesi'nde onkoloji bölümünde de tedavisinin sürdüğünü kaydetti. Sık sık tedavisi nedeniyle Ankara'ya gelmek zorunda kaldığını anlatan Kösen, geliş-gidiş masraflarını karşılamakta zorluk çektiğini söyledi. Kösen, bu yüzden kendisine oturarak yapabileceği bir iş verilmesini istedi.

AYAĞI 60 NUMARA

'Başbakan veya Cumhurbaşkanına halimi arz eden bir mektup yazsam benimle ilgilenirler mi?'' diye soran Kösen, boyunun 12 yaşından bu yana uzadığını, bunu önlemek için yapılan ameliyatlardan sadece sonuncusunun etkili olduğunu söyledi. 60 numara ayakkabı giyen Kösen, ne kendine göre bir yatak, ne bir gömlek, ne bir pantolon bulabildiğini, fiziksel olarak yaşamında ciddi sıkıntılarla karşılaştığını anlattı.

OTOBÜSE BİNERKEN BOHÇA GİBİ DÜRÜLÜYORUM

Zaman zaman gücünün tükendiğini hissettiğini ifade eden Sultan Kösen, ''Bir taksiye, bir dolmuşa, bir otobüse bindiğimde, kendimi bohça gibi dürerek oturmak zorunda kalıyorum. Tedavilerim için sık sık Ankara'ya gelmek durumundayım. Benim için Mardin-Ankara hattı ıstırap içinde geçiyor'' diye konuştu.

EVLENMEK DE İSTİYOR

Devlet büyüklerinden şefkat beklediğini belirten Kösen, evlenmek istediğini, iş konusunda boynu bükük bırakılmayacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Guinness Rekorlar kitabına göre, dünyanın en uzun adamı 2 metre 57 santimlik boyuyla Ukraynalı Leonid Stadnik olarak biliniyor. İkincilik sırasında Sultan Kösen yer alırken, Çinli Bao Xishu da 2 metre 36 santimetre ile üçüncü sırada bulunuyor.

Mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum