21 Ekim 2008

Din Görevlilerine Konferans

Mardin Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde Mardin Öğretmenevi’nde “Cami, Cemaat ve Din Görevlisi İlişkisi” konulu konferans düzenlendi.
İst. Ünv. İlahiyat Fak. Öğr. Üyesi Doç. Dr. A.Selam Arı’nın verdiği konferansa Vali Mehmet Kılıçlar, Vali Yardımcısı Ferhat Özen, İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, Belediye Başkan vekili Tekin Bisen ile din görevlileri ve eşleri katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan konferansta Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya ve Vali Mehmet Kılıçlar’da birer konuşma yaptı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Müftü Kızılkaya din görevlisinin toplum nezdindeki önemine dikkat çekerek, görevlilerin hem özel hayatlarına hem de cami içerisindeki görevlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Kızılkaya konuşmasında; “ Dini hayatımız-da Cami ve Cemaat çok büyük bir önem arzediyor. Bunun önemini göstermek için Peygamber Efendimiz Medine hicretinde ilk yaptığı iş Mescidi Nebevi’yi inşa etmek oldu. Ve camiye, cemaate devam konusunda sahabileri uyardı. Camiler tarih boyunca, İslam ülkelerinin süsü olmuş ve bu gelenek Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve nihayet Osmanlı’da zirve noktasına ulaşmıştır.”dedi.
Kızılkaya Ayrıca; “ Camiler toplumun biraraya geldiği sosyal merkezlerdir. Mihrab ibadeti, Minber Devleti, Kürsü Eğitimi temsil ediyor. Bu nedenle, din görevlisi arkadaşlarımız cemaatle olan ilişkilerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için kendilerini her yönden geliştirmeli okumaya herkesten önem vermelidir.”diye konuştu.
Vali Kılıçlar da konuşmasında din görevlilerin haftasını kutlayarak çalışmalarında başarı diledi.
Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. A.Selam Arı “ Cami Cemaat ve Din Görevlisi İlişkisi” konulu tebliğini sundu.
Konferasta ayrıca emekli olan din görevlilerine Vali Kılıçlar tarafından teşekkür belgesi verildi. Program müftülük ilahi grubunun söylediği ilahilerle son buldu. [Feyzi Erkar]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum