14 Ekim 2008

Doğu ve Batı Mardin`de buluşacak!

Cojep International'ın dünya barışı ve kültürler arası diyalog kapsamında gerçekleştirdiği "Doğu-Batı Buluşmaları"nın 4.'sü bu yıl Ekim ayında Mardin'de düzenleyecek.
26-30 Ekim tarihleri arasında Mardin'de düzenlenecek olan Doğu - Batı Buluşmalarına Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç başta olmak üzere 100'e yakın üst düzey katılımcı ile Avrupa Birliği ülkeleri ve Ortadoğu ülkelerindeki birçok kentin Belediye Başkanları ve STK temsilcileri katılacak. Üç gün sürecek etkinlikler hakkında bilgi veren Cojep Türkiye Genel Sekreteri Yusuf Sonar, doğu ve batı arasındaki hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık konusunun nasıl aşılabileceği, önyargıların kırılması ve ayrımcılıkla mücadelenin nasıl aşılabileceği konuların masaya yatırılacağını söyledi.
Hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığa karşı mücadele, karşılıklı saygıyı, uzlaşıyı yaymak amaçlı yüksek düzeyde düzenlenecek etkinliklerin aynı zamanda Mardin ve Cordoba kentleri arasında bir medeniyet buluşmasına da sahne olacağını aktaran Sonar, 25 ülkeden yaklaşık 300'ün üzerinde katılımcı beklediklerini sözlerine ekledi.
Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum