29 Ekim 2008

DTP Nusaybin'de Miting Düzenledi

MİTİNGE DTP GENEL BAŞKANI AHMET TÜRK DE KATILDI
Mardin'in Nusaybin ilçesinde DTP teşkilatı tarafından "Ne AK Parti Ne Ergenekon Çözüm Demokratik Cumhuriyet" mitingi düzenlendi. Mitinge katılan DTP Genel Başkanı Mardin Milletvekili Ahmet Türk, AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi.
DTP Nusaybin ilçe teşkilatı binasında bir araya gelen partililer, ellerindeki döviz, pankart ve ilçede faili meçhul cinayetlere kurban giden 471 kişinin fotoğraflarıyla birlikte mitingin düzenleneceği Nevruz Alanı'na yürüdü. DTP Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile DTP yöneticilerinin alana gelmesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde sloganlar atıldı. Mitingin açılış konuşmasını yapan DTP Mardin İl Başkanı Hilmi Öncü, Ergenekon iddianamesiyle
bölgede işlenen faili meçhul cinayetlerin meşru gösterilmeye çalışıldığını iddia ederek, "Nusaybin'de 471 faili meçhul cinayet var. Ergenekon iddianamesinde bölgede işlenen hiçbir cinayet yok. Bırakın Ergenekon'u çökertmeyi daha güçlü Ergenekonlar çıkarılıyor. Halkların hassasiyetleri vardır. Kürt halkının da hassasiyeti Sayın Öcalan'dır. Kürt sorunu şiddetle çözülmüş olsaydı, Çiller ve Mehmet Ağar bunu çözerdi. Kürt halkı çözümü Ankara'da arıyor başka yerde aramıyor'' dedi.
DTP Eş Başkanı Ahmet Türk ise, "Biz parlamentoya geldiğimizden beri bir diyalog ortamını sağlamaya çalışıyoruz. Ancak bu bazıları tarafından reddediliyor. Türkiye şeffaflaşıyor, çeteleri ortaya çıkardık, diyorlar. Ancak Ergenekon iddianamesinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da işlenen hiçbir cinayet yer almıyor. Oysa bu çeteler bu bölgede birleşerek cinayetlerine buradan başladılar. Bu bölgedeki cinayetler ortaya çıkmadan Ergenekon ortaya çıkmaz'' şeklinde konuştu.
AK Parti'yi eleştiren Türk, "Bu hükümet seçimlere girdiği zaman bir mesaj gönderdi. Bizler de sığınacak bir liman gördük. Ama o liman fırtınalara açık bir limandı. Bizleri tekrar aldattılar. Halkımız sandıkta gerekli cevabı verecektir" ifadelerini kullandı.
Ahmet Türk, konuşmasının devamında ilginç iddialara yer verdi. Ergenekon davasıyla ilgili kendilerine resmi evrakların geldiğini öne süren Türk, Ergenekon'un; kendisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'i ortadan kaldıracağı şeklinde bilgi verildiğini, Ancak Kürt olduğu için Ergenekon davasına müdahil edilmediğini ileri sürdü.
Türkiye'nin; Irak'ın kuzeyinde bulunan Mesut Barzani'yle yakınlaşmasını da değerlendiren DTP Eş Başkanı Türk, "Bütün bu yaşananlara rağmen birileri çözümü Barzani, Talabani ve ABD'de arıyor. Ama asıl çözüm Türkiye'dedir. Koşullar ne olursa olsun barışa karşı konulmayacak bir süreçteyiz" diye konuştu.
Miting, yerel müzik gruplarının konseriyle olaysız sona ererken Nusaybin Emniyet Müdürü Hüseyin Bilgilioğlu, miting bitiminde vatandaşların dağıldığı ana caddeler üzerinde çocuklara, futbol topu, tatlı ve kek dağıttı.
Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum