7 Ekim 2008

Şebeke Suyunu İçmeyin!

Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, şehir şebeke suyunun içilmesi durumunda, suyla bulaşabilen tüm hastalıklara davetiye çıkarılabileceğini belirtti.


Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, şehir şebeke suyunun içilmesi durumunda, suyla bulaşabilen tüm hastalıklara davetiye çıkarılabileceğini belirtti.

Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların şehir içme suyu şebekesine kanalizasyon atığı karıştığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'na yaptığı şikayet üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü olarak suyun kimyasal ve bakteriyolojik tahlillerini yaptırdıklarını söyledi.
İçme suyunda olması gereken miktarın üzerinde koli basiline rastlandığını ifade eden Avar, şöyle devam etti: ''Vatandaşların suyu içmemeleri gerekir. Meyve ve sebzelerin yıkanması bile tehlikeli olabilir. Kişisel klorlama yapmak isteyen vatandaşlarımıza klor verebiliriz. Ancak durumu belediyeyle görüşerek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacağız. Bu durumda şehir içme suyu içilemez durumdadır. Şehir içme suyu şebekesinden akan suyun içilmesi durumunda su ile bulaşabilen tüm bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarılabilir.''
Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise suyun DSİ tarafından tahlil edildiğini belirterek, ''Depolarımıza akan su modern şekilde otomatik olarak klorlanıyor. Türkiye'nin en modern depolarına sahibiz. Ev ve apartmanlarında su depoları bulunan vatandaşlara tebligat çıkararak depolarını temizlemelerini isteyeceğiz. Suya kanalizasyon karışmamıştır'' dedi.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum