8 Ekim 2008

EYVAH! SUYUMUZ İÇİLMİYOR

MARDİN SUYU TEHLİKE (mi?) SAÇIYOR. SAĞLIK MÜDÜRÜ SUYUN İÇİLEMEZ, BELEDİYE BAŞKANI İÇİLİR DİYOR.

Mardin’deki su şebekesine kanalizasyon karıştığı gerekçesiyle vatandaşların Sağlık Bakanlığına yaptığı şikayet üzerine İl sağlık Müdürlüğü suyun tahlilini yaptırdı. Rapor sonuçlarına göre suda olması gerekenin üzerinde koli basiline rastlandığı belirtildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, vatandaşların sağlık bakanlığına yaptığı şikayet üzerine, şebeke suyunun kimyasal ve bakteriyolojik tahlillerini yaptırdıklarını, suda olması gereken miktarın üzerinde koli basiline rastlandığını söyledi. Vatandaşların suyu içmemeleri gerektiğine dikkat çeken Avar, meyve ve sebzelerin yıkanmasında bile suyun tehlikeli olabileceğini hatırlatarak “Kişisel klorlama yapmak isteyen vatandaşlarımıza klor verebiliriz. Ancak durumu belediye ile görüşerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacağız. Bu durumda su içilemez durumdadır. İçilmesi durumunda su ile bulaşabilen tüm bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarılabilir.”dedi.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu’ya yöneltilen suda koli basili yüksek içilemez raporu var ne diyorsunuz şeklindeki soruya, suyun içilmemesinin söz konusu olmadığını, Beyaz Su mevkiinden getirilen suyun DSİ tarafından tahlil edildiğini belirterek, ilk 10 günde suyu kanalizasyon ve boş alana akıttıklarını söyledi. Başkan Pamukçu “Beyaz su kaynağından gelen suyun tahlilini DSİ yaptı ve içilebilirliğini rapor etti. İlk günlerde boru patlaklıklarından ve montaj esnasında borulara giren toprak nedeniyle, su bir süre bulanık akmıştır.” dedi

VATANDAŞIMIZI UYARDIK

Vatandaşları ilk günlerde bulanık akan suyu içmemeleri konusunda anonslarla uyardıklarını belirten Belediye Başkanı Metin Pamukçu, “ Su içilebiliyor. Yinede her ihtimale karşı bulanık akan suyu vatandaşlarımızın bir süre içmemeleri konusunda anonslarla uyardık. Depolarımıza akan su modern bir şekilde otomatik olarak klorlanıyor.Türkiye’nin en modern depolarına sahibiz. Ev ve apartmanlarında su depoları bulunan vatandaşlara tebligat çıkartarak depolarını temizlemelerini isteyeceğiz. Suya kanalizasyonun karışmış olması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum