29 Ekim 2008

GAP GBB Genel Başkanı Kıymaz;“Suriye İle İyi İlişkilerden Yanayız”

Yaklaşık 15 gün önce olağan kongresini yaparak yeni yönetimini oluşturan GAP Gazeteciler Birliği (GAP GBB) kongre sonrası ilk gezisini dost ve kardeş ülkemiz Suriye’ye yaptı.

Suriye’nin Haseki Vilayeti Valisi General Muhammed Nemmur El-Nemmur’un konuğu olarak Suriye’ye davet edilen GAP GBB heyeti ilk olarak Mardin’e bağlı Nusaybin İlçesine komşu Kamışlı İlçesine gitti.

İlçe Belediye Başkanı Süheyl El-Rahavi’nin İspanya’da olması nedeniyle Başka Vekili Cemal İhseyn ve üst düzey protokol temsilcileri tarafından karşılandı.

Kamışlı Belediye Meclisi Salonunda bir konuşma yapan Cemal İhseyn’in Türk Gazetecileri ilçede ağırlamaktan ve görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek; “Nusaybinden akan Çağçağ suyunun Kamışlıda kirlilik yaratıyor. Kanalizasyon suları bu suya karışıyor. Biz Türk kardeşlerimizden ve yetkililerden bu kirlenmeye karşı bir çözüm almalarını istiyoruz. Gazeteci kardeşlerimizin bu talebimizi Türk yetkililere ileteceğini ve Türk yetkililerin de bu konuya duyarlı olacaklarına inanıyoruz” dedi.

Buradaki temasların ardından Haseki Vilayetine eskort eşliğinde giden heyet yine üst düzey devlet protokolüyle karşılandı, Şam’da bulunan El-Haseki Valisi General Muhammed Nemmur El-Nemmur’u vekaleten Vali Vekili Salih Havice tarafından Hükümet Sarayı’nın kabul salonunda ağırlandılar.

Saray’daki görüşme esnasında Haseki Vilayeti Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Halef ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Suriye’nin resmi haber ajansı olan SNA Ajansı Temsilcisi Bedir Şellal ve Haseki’de görev yapan mahalli ve ulusal gazeteciler de hazır bulundu.

Haseki Vilayetinin sosyal, kültürel, coğrafik ve ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Vali Vekili Havice; “İki ülke arasındaki ilişkileri Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşar Esad ile Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül arasındaki ilişkiler tavana doğru yayılarak iki ülkenin çıkarları doğrultusunda sağlık gelişmeler oluşturuldu. Biz komşu illerimizde gerek kız alıp verme, gerekse dini bayramlarda karşılıklı ziyaretler nedeniyle ilişkilerimizi geçmiş tarihten beri sürdürüyoruz. Bugün farklı bir gazeteci heyetiyle karşı karşıyayız. Daha önce Mardinli gazeteciler ile Hasekili gazeteciler bir araya gelerek iki komşu il arasındaki ortak sorunların çözümünde yönetimlere destek oluyorlardı. Bugün bölgenin 9 ilinden gelen GAP Gazeteciler Birliği üyelerini Haseki’de ağırlıyoruz. Bu çok anlamlı bir buluşmadır. Gelişmeler gösteriyor ki artık sorunlar iki komşu il değil, bölgeler düzeyinde masaya yatırılacak. Dileğimiz ve isteğimiz bunun ülkeler arasında sıcak ve samimi diyalogların kurulmasına vesile olmadır” dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise; “GAP Bölgesinde belli bir sorumluluk yüklenen Cemiyetimiz olağanüstü kongresini yaptı ve ilk gezisini kardeş ve dost ülke Suriye Arap Cumhuriyetinin El-Haseki iline gerçekleştirdi. Biz buraya gelirken gördüğümüz ilgi ve alaka bize ikinci gelmiş hissi verdi. Burada yetkililerle yapacağımız görüşmeler ardında El-Haseki Vilayetinin değerli basın mensuplarıyla bir araya gelerek bölgenin ortak sorunlarını iki ülke arsındaki giderek gelişen kardeşlik bağlarının daha hale nasıl getirilebileceği konularını ele alacağız. Geçmişte, sınır komşu illerde istenmeyen gelişmeler doğrulturunda meydana gelen sorunları yayın organlarımıza taşıyarak bu sorunların çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Gerek gazeteciler ve gerekse yöneticiler arasındaki karşılıklı ziyaretlerin yararlarına inanıyoruz. Bu konuda bize düşen görevi yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

GAP GBB’nin Suriye gezisine Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz’ın yanı sıra, Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat, Genel Başkan Yardımcıları Fevzi şimdi, Mehmet Talat Akay ve Mehmet Fiskeci, Genel Sekreter Mehmet Emin Danış, Genel Muhasip Fahrettin Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamer Ulucan, Selahattin Zeynal Alptekin, Mehmet Taş, Denetleme Kurulu Başkanı Abdullah Gündoğan, Adıyaman Doğuş gazeteci Sahibi Murat Çeliker, marasgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taş, Mardin Haber Gazetesi Temsilcisi Mehmet Çelik, Mardin Show Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Hande Elibol ve Sunucu Jale Elibol katıldılar.

Habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum