14 Ekim 2008

Gazeteciler, yemekte biraraya geldi!

Mardin'de ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler bir araya geldi.

Mardin Valiliğinde düzenlenen Basın Yayın Kurulu toplantısına katıldıktan sonra İletişim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan'ın verdiği yemekte bir araya gelen gazeteciler meslekleri ile ilgili olarak yaşanan sorunları masaya yatırdılar.

Meslektaşlarına yöreye özgü Arap tavası ikramıyla ev sahipliği yapan İletişim Gazetesi sahibi Rıdvan Fidan, zor şartlar altında görev yapan basın emekçisi arkadaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bölgede görev yapmanın zorluğuna dikkat çeken Fidan,

“Gazeteci arkadaşlarımızın yoğun çalışma temposundan dolayı belli aralıklarla bir araya gelebiliyoruz. Basın ilan Kurulu'nun toplantısının da yarattığı fırsattan istifade ederek bir araya geldik. Hem birbirimize karşı olan özlemimizi giderdik hem de, mesleki sıkıntılarımızın sebeplerini paylaşmış olduk.”dedi.

Yemeğe katılan Nusaybin Doğuş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Altunkaynak, gazetecilik mesleğini kamuoyunu aydınlatmanın yanında sorumluluğunun da bulunduğunu anlatarak, “Gazeteciler olarak yaptığımız haberlerin objektif ve tarafsız olması bizim birinci dereceden önceliğimiz. Kamusal bir görev olan gazeteciliği, ahlâka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet etmemek için yaptığımız mücadeleyi sürdürüyoruz. Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelerden kaçınmamız lazım.”diye konuştu.

Yemek sonunda ise mesleki alanda dayanışmayı güçlendirmek için bir dernek çatısı altında toplanma kararı alan Mardinli Gazeteciler, modern teknoloji ve düşüncelerle kendilerini yenileyerek etkinlik ve güvenilirliklerini kaybetmemeleri konularında ise birbirilerini uyardılar.

Nezir Güneş
Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum