6 Ekim 2008

Geri Dönüşler Başladı

Ramazan Bayramı nedeniyle Mardin'in Nusaybin ilçesi Kara Hudut Sınır Kapısı'ndan Suriye'deki akrabalarını ziyarete giden vatandaşlar Türkiye'ye dönüşleri başladı.

Nusaybin Kaymakamlığı'ndan aldıkları idari mektupla bayramın 3. gününden itibaren Suriye'de bulunan akrabalarına bayram ziyaretine giden 6 bin 652 kişi, kendilerine verilen izin çerçevesinde bugün yurda dönmeye başladı.

Kedilerine verilen hediyeler ve Suriye'den yaptıkları alışverişle geçiş yapan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Geçişlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gümrük muhafaza memurları ve güvenlik güçleri sınırda yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Bayram nedeniyle Suriye'ye giden Türk vatandaşların dönüşleri hakkında bilgi veren Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Ramazan Bayramı nedeniyle Suriye'ye giden Türk vatandaşların dönüşlerinin başladığını belirterek, bugün yaklaşık 3 bin kişinin Türkiye'ye dönüş yaptığını söyledi. Yarın da dönüşlerin devam edeceğini ifade eden Gemici, "Yaklaşık 6 bin 500 Türk vatandaşı bayramlaşmak için Suriye'ye akrabalarının yanına gitmişti. Vatandaşlarımızın yurda dönüşlerinde şuana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Vatandaşlarımız dönüşlerde yarım kilo çay, 1 kilo şeker ve 300 Euro'ya kadar bayram alışverişi yaparak yanlarında getirebilirler." dedi.
Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum