14 Ekim 2008

Gönül Bekin Mardin`i Amerika`da tanıttı

ABD'nin Atlanta şehrindeki Kennesaw Devlet Üniversitesi tarafından 2008-2009 öğretim yılının 'Türkiye Yılı' olarak ilan edilmesi dolayısıyla Atlanta'da yapılan etkinliklere katılan Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, katılımcılara Mardin'i tanıttı.
AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve AK Parti Erzurum Milletvekili Sadettin Aydın'ın da katılımıyla gerçekleşen festivalde, mini bir Türkiye portresi çizildi.
Türk yemeklerinden şark köşesine, halk oyunlarından Türk kahvesi standına kadar Türk kültürüne ait çeşitli motiflerin yer aldığı festival, bu yıl ilk kez kapalı mekanda gerçekleştirildi.
Atlanta eyalet protokolünün de büyük ilgi gösterdiği ve ziyaretçilerinin yüzde 80'inin Amerikalılardan oluştuğu gözlenen festivalin açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehtaran Takımı, verdikleri muhteşem konser ile tüm ziyaretçileri bir anda sahne önüne toplamayı başardı.
Çocukların halk oyunu gösterileri, geleneksel Hacivat-Karagöz orta oyunu, kukla gösterisi, Atalay Demirci'nin stand-up gösterisi ve kına gecesi oyunu ziyaretçiler tarafından alkışlandı.
Dünyada ilk kez bu kadar kapsamlı yapılan Türkiye Yılı kutlamalarının bir ayağı olan festivalin ardından, diğer organizasyonlar için hazırlıklar da başladı.
"Medeniyetler İttifakı" başlığı altındaki Türkiye Yılı'nda Türkiye'nin kültür-sanat, akademik ve ticari yönlerinin anlatılacağı 60'ın üzerinde aktivite düzenlenlenecek. Türkiye'nin bu tanıtım programında gerçekleşecek olan aktivitelerin ana sponsorları olan Kennesaw Eyalet Üniversitesi'ni ve İstanbul Center'ı, Atlanta bölgesinden 30 kadar ve Türkiye'den de 20 kadar kurum katılımları ile destekliyor.
Nezir Güneş
Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum