29 Ekim 2008

Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı.

Mardin’de 800 dolayında hacı adayına menenjit aşısı yapıldı.

Mardin de eğitim semineri tamamlanan hacı adaylarına Çocuk felci, Poliomyelit (poliomyelitis) ağız damlası ve menenjit aşısı yapıldı.
Mardin Fuat Yağcı Camii’nde bu sene hac vazifesini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayı ve diyanet görevlilerine, Mardin 3 Nolu Sağlık ocağı Doktoru Abdurrahman Demir, 5 hemşire ve bir sağlık memuru kontrolünde menenjit aşısı yapıldı. Dr. Abdurrahman Demir aşıdan sonra, hacıların aşı kartlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Mardin İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, "Hacı adaylarımıza gerekli her türlü eğitimi verdik. Güvenlik ve sağlık başta olmak üzere tedbirler alındı. Dünyanın her yerinden hacı adayları kutsal topraklara gittiği için muhtemel bir bulaşıcı hastalığın önüne geçilmesi amacıyla hacı adaylarımıza menenjit aşısı yaptık" dedi.

İl Müftü Yardımcısı Masum Taşçı Vakıf bankasına 108 dolar olan kurban parasının yatırılması ve 15 YTL Harç parasını yatırılması gerektiğini vurguladı.

Taşçı, kafilelerin dörde ayrıldığını bunlar müstakil, Normal-1, Normal,2 ve Acente olmak üzere 4 kafile şeklinde olduğunu söyledi. Taşçı “ kafilelerimizi 4 guruba ayırdık bunların gidişleri 15, 16 ve 22 Kasım tarihleri arasında olacak.

Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Nalan Sakıcı’ nın da içinde bulunduğu Normal–1 kafilesinin kafile başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Masum Taşçı yapacak

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum