23 Ekim 2008

Hak Etmiştik Ama Olmadı!

Geçtiğimiz hafta 9 kişi tamamladığı D.Diskispor deplasmanından 1 puan ile dönmeyi başaran Mardinspor, Pazar günü sahasında Adıyamanspor’u konuk etti. Deniz, Ediz, Halil İbrahim, Recep ve Ali Yıldırım’dan yoksun çıktığımız maçın çok zor geçeceğini düşünüyordum. Nitekim öyle de oldu!

Bu eksiklikler nedeniyle kadronun nasıl şekilleneceğini merak ediyordum. Kadrolar elime geldiğinde gözüme çarpan isim Tufan oldu. Alaattin yedek kulübesinde, Tufan ise sahadaydı. Çünkü Deniz ve Ali Yıldırım’ın yokluğunda takımı sırtlayacak olan tek isim Tufan’dı. Kenar yönetimi de aynı şeyi düşünmüş olmalı ki Tufan ile başlandı. Ama kimse Tufan’ın bizlere saç-baş yolduracağını hesaba katmamıştı.

***

Karşılaşma zevkli ve hızlı başladı. Maçın henüz başında ilk net gol pozisyonunu Mardinspor yakaladı. Tufan çok uygun durumda olduğu pozisyonda ceza sahası içinde kafayı auta yolladı. Bu gol nasıl kaçar diye hayıflandık! Ama olsun, maçın daha başı mutlaka gol atacağız diye düşündük. Biz böyle düşünüyorduk ki Tufan tekrar topla buluştu. Hem de öyle bir pozisyonda buluştu ki kim olsa atardı o golü. Altı pasın içinde, önü boş ama Tufan zor olanı başardı ve topu kalecinin ellerine yolladı. Maçın ilk 20 dakikasında 2-0 öne geçebilir, çok rahat bir galibiyet alabilirdik. Olmadı! Adıyamanspor ise bu dakikalarda atak yapmaya çalışıyordu. Derken Mardinspor Tufan ile 3. pozisyonundan da yararlanamadı. Daha maçın ilk yarısında Tufan bizlere saç-baş yoldurdu.

İlk yarının bitimine çok az bir süre kala Zafer, rakibine müdahalede bulundu ve Adıyamanspor penaltı kazandı. Hiç atağı olmayan Adıyamanspor, tartışmalı bir pozisyon sonucu kazandığı penaltı ile öne geçecekti. Pozisyon penaltı mıydı? Bence değildi. Hakem Şerif Bayram tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Adıyamanspor kaptanı Fuat topun gerisindeydi ve penaltıyı gole çeviremedi, top direkten döndü. İlk yarı 0-0 bitti.

Maçın devre arasında gazeteci arkadaşlarla konuşurken tek konumuz Tufan’dı. Nasıl olurda o pozisyonları değerlendiremez diye soruyorduk birbirimize. Ama olmayınca olmuyor!

***

Maçın ikinci yarısı Mardinspor oyundan düşmezse zevkli bir ikinci yarı izleriz diye düşünüyordum. İkinci yarıda golü bulan taraf üstün oynayan Mardinspor’du. Onur serbest vuruşta topu ceza sahası içine gönderdi ve saç-baş yolduran Tufan topu ağlarla buluşturdu. Gol gelmeseydi kenarda Alaattin oyuna girmeyi bekliyordu. Yani Tufan çıkacaktı. Gol gelince değişiklikten vazgeçildi. Golden 2 dakika sonra Adıyamanspor beraberlik golünü buldu. Yine Şerif Bayram başroldeydi. Korner olmayan pozisyona korner kararı verdi ve sonucunda kalemizde golü gördük. Bu golden sonra tempo ve sertlik iyice arttı. Hakemin şaşırtan kararları sertliğin atmasında etkili oldu. Maçın sonlarına doğru Onur’un 30 metreden vurduğu şut üst direğe çarptı ve auta çıktı. Maçın sonlarında beraberlik üzerine, yazıma başlık düşünmeye başladım. Açıkçası Adıyamanspor’un oynamadan bir puan almasına üzülüyordum. Ama 90+5’te hakem Adıyamanspor lehine bir faul verdi. Kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıktaydı. Faulle uzaktan yakından alakası yoktu. Sahneye Ferdi çıkmasın mı? 30 metreden topa çok güzel vurdu ve takımına 3 puanı getiren isim oldu. Top ağlarla buluşur buluşmaz hakem maçı bitirdi. Futbolcular, taraftarlar, basın mensupları hepimiz kaybedilen 1 puana değil, 3 puana üzüldük..

Hakem Şerif Bayram’a gelince çok ilginç kararlar verdi. Komik duruma düştü. Mardinspor onun yüzünden kaybetti demiyorum. Elbette yakaladığımız 4 net pozisyonu gole çevirseydik hakemden bahsetmeyecektik. Fakat verdiği kararlar, herkesin çileden çıkmasına sebep oldu. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Mardinspor’un hakemler konusunda yüzü bir türlü gülmedi. Ne Bank Asya 1.liginde ne de 2.Ligde!

***

Karşılaşmanın geneline baktığımızda çok çok iyi oynayan bir Mardinspor yoktu ama Adıyamanspor’dan maç boyunca üstün olan taraftı.Çok net pozisyonlarımız vardı. Orta sahamız çok kötüydü. Sahada tanınmaz bir halde olan Onur vardı. Eksiklerin yeri çok göründü. Deniz olsaydı eminim Tufan’ın kaçırdıklarını kaçırmazdı! Acaba Alaattin o pozisyonları kaçırır mıydı, çok merak ediyorum.

Sonuç olarak Adıyamanspor güle oynaya hak etmediği 3 puanı alarak Mardin’den döndü. İşte futbol böyle bir şey..

Burak ERDEM

Mardinimiz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum