7 Ekim 2008

Hastanedeki Harcamalar Denetim Altına Alınacak

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Güçlü, güler yüzlü ve kaliteli hizmet anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek sağlıkta gereksiz işlemlerin önüne geçerek önemli ölçüde tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi.


Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Güçlü, güler yüzlü ve kaliteli hizmet anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek sağlıkta gereksiz işlemlerin önüne geçerek önemli ölçüde tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salih Güçlü, "Biz 24 saat teyakkuzda olacağız. Hizmet için her an hazır olacağız. Bizim için mesai kavramı yoktur. Hastanemizde birinci dereceden tespit ettiğimiz sorunlara çözüm bulmak için çalışmalarımıza başladık. Hizmet verirken empati yapacağız. Yönetim anlayışımızda kendimizi hasta ve hasta yakınları yerine koyacağız" dedi.
Hastanede gereksiz harcama ve işlemlerin önüne geçmek için tasarruf önlemleri alarak önemli ölçüde bir ekonomik kaybın önüne geçmeyi hedefleyen Başhekim Dr. Güçlü, "Hastanemizdeki harcamaları denetim altına alacağız. Doktorlarımızla yaptığımız görüşmelerde hemen hemen her hastaya uygulanan emar, ultrason, röntgen gibi gereksiz hizmetlere son verilmesini istedik. Hastanın ihtiyacı varsa o hizmeti görsün yoksa diğer hastalar için boşuna hem zaman kaybına hem de ekonomik kayba yol açmalarına gerek yok" diye konuştu.
Güler yüzlü ve kaliteli hizmet vereceklerini söyleyen Dr.Güçlü, hastanenin fiziki mekanları ile ilgili sıkıntıları bulunduğunu ve zaman içinde sorunu çözeceklerini söyledi. İlk olarak acil servisteki eksikleri giderdiklerini anlatan Dr. Güçlü, doktorları ise mesai saatleri içinde ya da öğle saatinde muayenehanelerine gitmemeleri konusunda uyardı. Dr. Güçlü, söz konusu uygulamanın sağlıklı şekilde yapılabilmesi için işin takipçisi olacaklarını ve yapacakları denetimler sonucu hastanelerde görevine zamanında gelmeyen doktorları tespit ettikten sonra haklarında idari soruşturma başlatacaklarını bildirdi. Hekimlerin bu tutumlarını sürdürmeleri halinde meslekten men cezasına kadar yaptırımın olduğunu hatırlatan Dr.Güçlü, "Doktorların hastane hizmeti sadece poliklinik hizmeti değil, servisteki hastaların da viziteleri var. Onların pansumanları, müdahaleler, cerrahi girişimler, ameliyatları bunlarda hastane hizmetleri içinde olan faaliyetlerdir. Dolayısıyla bir doktor poliklinikte değil ise hizmetini yapmıyor anlamına da gelmez. Ancak hastanede olmak, hastaneye hizmet etmek zorundadır" şeklinde konuştu.
Dr.Güçlü, son olarak Mardin Devlet Hastanesinde 70'si uzman olmak üzere toplam 89 doktorun Mardin halkına hizmet vermek için canla başla çalıştığını belirterek hastanelerinde Kardiyoloji ve Çocuk Cerrahisi uzmanı olan doktorların askerlik görevlerini yapmak üzere hastaneleri ile irtibatlarını kesmek zorunda kaldıkları için bu iki branşta ihtiyaçlarının olduğunu bildirdi.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum