7 Ekim 2008

HİZMET DEĞİL, EZİYET BU..!

YOL ÇALIŞMALARI EZİYETE DÖNÜŞTÜ, BİN BEŞYÜZ METRELİK YOL İKİ AYDIR TAMAMLANAMADI..

Mardin’de Karayolları tarafından ihaleye verilen binbeşyüz metrelik yolun alt ve üst yapı çalışmaları iki aydır devam ediyor. Çalışmalar nedeniyle trafik karıştı, vatandaşlar hizmetin eziyete dönüştüğünü söylüyor.

Mardin Hükümet Konağı önünden geçen Karayolları ağına bağlı bin beşyüz metrelik yol altyapısı olmadığı için yağışlı havalarda mini gölete dönüşüyordu. Karayolları yolun alt ve üst yapısını ihaleye verdi. Ancak iki aydan beri devam eden çalışmalar vatandaşı canından bezdirdi. Karayolları yetkilileri, ihale sürecinden kaynaklanan gecikmelerin olduğunu doğrulayarak “Yağışlı havalarda su birikintileri hem bizi hem vatandaşı rahatsız ediyordu. Çalışmalar tamamlandıktan sonra sorun tamamen ortadan kalkacak. Ancak ihale aşamasında yasal prosedürler var. Biraz gecikme olmuş, en kısa zamanda yol çalışmaları tamamlanacak” şeklinde konuştu..

Yol yapımının trafik akışını olumsuz yönde etkilediğini belirten vatandaşlar ise hizmetin eziyete dönüştüğünü ifade ediyorlar. Yenişehir semtinde oturan Beşir Çalık, yol çalışmalarının karınca yavaşlığında yürütüldüğünü, başka illerde bir haftada tamamlanabilen çalışmaların iki-üç ay sürmesine anlam veremediğini söyledi. Çalık” Başka illerde akşam başlanıp sabah bitirilen çalışmalar, Mardin’de aylarca sürüyor. Buna anlam veremiyorum. Öğrenciler okula giderken zorlanıyor, yayalar çukurlar üzerinde atlayarak işine gidiyor. Çevre kirliliği ve iş makinelerinin çevreye verdiği rahatsızlık çekilecek gibi değil. Bir an önce çalışmalar tamamlansın artık” şeklinde konuştu.

Şehrin girişinde yapılan çalışmalar, turizm kenti olan Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistlerinde ilk intibalarını olumsuz yönde etkiliyor.

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum