29 Ekim 2008

ÇİFTÇİLERE HASARLARI ÖDENMEYE BAŞLANDI..

Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel çiftçilerle buluşarak ödeme müjdesini verdi.

Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel çiftçilerle buluşarak ödeme müjdesini verdi. Yüksel Güneydoğu ile Orta Anadolu bölgeleri ağırlıklı olmak üzere yaşanan kuraklıktan zarar gören çiftçilere ödeme yapılacağını söyledi.

Çıkarılan kararnamede Mardin ilinin Merkez, Mazıdağı, Savur, Midyat, Dargeçit, Yeşilli, Nusaybin, Derik, Kızıltepe ve Ömerli ilçelerinin hepsinin kapsandığını söyleyen Yüksel; kaybedilen ürün miktarına karşılık gelen alan için kuraklık desteğinin ödenmeye başlandığı bilgisini verdi.

Mardin’deki başvurularla ilgili bilgi veren Yüksel şunları söyledi “Kuraklık desteği ile ilgili Mardin ilimiz genelinde Tarım İl Müdürlüğü’ne 18.338 adet başvuru yapılmıştır. Çiftçi kayıt sistemine göre yapılan araştırma neticesinde yaklaşık olarak 1,5 milyon dekarlık bir alanın kuraklıktan ötürü zarar gördüğü tespit edilmiştir.”

2008 yılı ilkbahar dönemindeki kuraklık nedeniyle, 35 il, 243 ilçede karar kapsamındaki ürünleri yüzde 30 ve üzeri zarar gördüğü il/ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere (kamu tüzel kişileri hariç), sertifikalı tohumluk ihtiyacının karşılanması amacıyla; kaybettikleri ürün miktarına karşılık gelen alan için, dekar başına buğdayda 22 YTL, arpada 13 YTL, mercimekte 22 YTL, nohutta 30 YTL, fiğ, burçak ve mercimekte 24 YTL kuraklık desteği ödeneceği vurgulandı

Hasar tespit çalışmaları doğrultusunda 35 il ve 243 ilçede 500 bin dolayındaki çiftçiye toplam 520 milyon YTL`nin ödeneceği belirtildi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum