16 Ekim 2008

İçme Suyu İle İlgili Ortak Basın Toplantısı

Son günlerde bazı basın organlarında Beyaz Su projesi kapsamında Mardin’e getirilen “su” konusunda çıkan ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren haberler Valilikte yapılan toplantıyla hem Belediye Başkanı hem de İl Sağlık Müdürü tarafından yalanlandı.

Son günlerde bazı basın organlarında Beyaz Su projesi kapsamında Mardin’e getirilen “su” konusunda çıkan ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren haberler Valilikte yapılan toplantıyla hem Belediye Başkanı hem de İl Sağlık Müdürü tarafından yalanlandı.
Vali Kılıçlar nezaretinde gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı, Sağlık Müdürü ve basın temsilcileri de hazır bulundu.
“Valilik, Belediye ve Sağlık Müdürlüğü olarak 100 yıllık dev bir proje olan Beyazsu Projesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.”şeklinde sözlerine başlayan Vali Kılıçlar, son günlerde basında yer alan ve iki kurum arasında bir kavga söz konusuymuş gibi lanse edilen haberlerin gerçekle ilgisinin olmadığını, her iki kurumunda bu proje kapsamında elinden gelen hassasiyeti gösterdiğini ve uyumlu çalıştıklarını dile getirdi.
Beyazsu’dan gelen suyun 50km. Uzaktan geldiğini, teknik arızalardan kaynaklanan küçük sıkıntılar olabileceğini dile getiren Vali Kılıçlar, İl Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Teknik ekiplerinin içme suyunu sürekli olarak değişik noktalardan örnek alarak denetlediğini, hatta bugün Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek olan teknik ekibin de bu denetimlere yardımcı olacağını belirtti.
Belediye Başkanı Metin Pamukçu da medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, Sağlık Müdürlüğü ile hiçbir sorunlarının bulunmadığını ve gayet uyumlu çalıştıklarını belirterek “Biz sularımızı otomatik olarak klorlayacak şekilde ve sudaki bütün maddeleri, oranlarını da gösterecek bir sistem kurduk. Her değer otomatik sistem göstergelerinde mevcut. Bizler Mardin’e sağlıklı bir su temin etmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Sağlık Müdürü yalan söylüyor diye de bir beyanatım olmamıştır.”dedi.
Sağlık Müdürü M.Said AVAR’ da Belediye Başkanı ile ilgili hiçbir problemlerinin olmadığını ifade ederek.”Sayın Başkan’la Mardin’e en sağlıklı suyu nasıl temin ederiz diye koordineli ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz .” dedi.
Önemli yatırımları gölgeleyecek haberlerin yanlış olduğuna dikkat çeken Vali Mehmet Kılıçlar bu tür haberlerin yapılmasının hizmet götürülecek halkı da olumsuz etkileyeceğini vurguladı.
Haber: Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum