12 Ekim 2008

Çipli kimlik kartları geliyor


TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’nün ürettiği Elektronik Kimlik Kartı sayesinde, sağlıktan sosyal günevliğe kadar her türlü kimlik bilgileri tek bir kartta taşınabilecek. Yaklaşık 1 ay önce Bolu’da pilot uygulamasına başlanan Elektronik Kimlik Kartı’nın, 2010’dan itibaren tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması planlanıyor.

Dün başlayan CEBİT Bilişim Fuarı’nda, TÜBİTAK standında tanıtılan Elektronik Kimlik Kartı ile öncelikli olarak sahteciliğin önüne geçilmesi hedefleniyor. Proje yöneticisi Meral Çelik Yücel, “Kartlar hem görsel olarak güvenlik bilgileri içeriyor hem de elektronik olarak sertifikalar içeriyor. Görsel olarak birtakım özel yöntemler kullanıyoruz. Bu yöntemlerin taklit edilmesi mümkün değil” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum