15 Ekim 2008

Kaymakam Tunç, Muhtarlarla biraraya geldi

Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, ilçede yapılması gereken hizmetlerin işleyişi ve vatandaşa ulaşması konusunda yapılması gereken düzenlemelerin tartışılması için toplandıklarını söyledi.

Tunç, özellikle vatandaşlara ulaştırılması söz konusu olan hizmetlerin yoğunlukta olduğu kurumların amirlerini muhtarlarla bir araya getirecek toplantıyı, göreve geldiği ilk günlerde planladığını ancak iş yoğunluğu nedeniyle toplantıyı ancak gerçekleştirebildiğini belirterek, "İlçemizde kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılması konusunda çeşitli sıkıntılar var. Bu sıkıntıların temelinde yatan sebeplerin ortaya konulması için bir araya geldik.

İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde sorunların ortadan kaldırılması ya da en az sorunla hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaştırılması için burada bulunan herkesin görüş ve önerisine açığız" diye konuştu. İlçede göreve geldiği günden beri vatandaşlarla çok sık bir araya geldiğini, yeşil kart, Kaymakamlık Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım edinme, öğrencilere verilen Şartlı Nakit Yardımı gibi çeşitli yardımların dar gelirli vatandaşlara ulaştırılması konusuyla ilgili sorunlar içeren şikayetlerle karşılaştığını ifade eden Tunç, "Devletimizin dar gelirli vatandaşlara verilmesi için gönderilen yardım ve hizmetler elbetteki vatandaşlarımıza hakkıyla ulaştırılacaktır. Bu bizim başlıca görevimizdir.

Ancak bunu kanunlar çerçevesinde yapacağız. Bizler kamu çalışanlarıyız. Dolayısıyla bizler kanun koyan değil, kanunu uygulayanlarız. Herkesin olaya bu çerçeveden bakması durumunda sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Belli hizmetlerin vatandaşa ulaşması karşılığında sizlerden ya da hizmeti talep eden şahıstan belli bir beklentinin içinde olan kişi ya da kişilerin derhal tarafıma bildirilmesini özellikle istirham ediyorum. Mesleki kariyerim süresince bu gibi gayri meşru çıkar ve menfaatlere karşı çok hassas davrandığımı herkesin huzurunda bir kere daha özellikle dile getirmekte yarar görüyorum" ifadelerini kullandı.

Kızıltepe'de çok başarılı hizmetlerin gerçekleştiğini belirten Tunç, ilçede yapımı süren 200 yataklı devlet hastanesi ile yine yapımı süren bir lise ve yapılması kararlaştırılan 3 yeni lise ve bir kız öğrenci yurduyla sağlık ve eğitim alanında çok önemli bir rahatlamanın da söz konusu olacağını dile getirdi.

İlçede görev yapan muhtarların sorunlarla ilgili görüş belirttiği ve kurumların işleyişi ve ilgili sorunlarla ilgili soru – cevap şeklinde süren toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Kızıltepe Kaymakam Osman Tunç’un yanı sıra Kızıltepe Özel İdare Müdürü Mesut Özmen, İlçe Nüfus Müdürü Zeyni Yalçın, Köylere Hizmet Götürme Birliği Sorumlusu Metin Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıraç Atan, Tarım İlçe Müdürü Bekir Kılıç, Sağlık Grup başkanı Dr. Abdullah Arslan, SYDV Müdürü Süleyman Kalkan, Kaymakamlık Personel Şefi Rahmi Yıldız, Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeren ile halen görevlerini sürdürmekte yaklaşık 150 köy ve mahalle muhtarı da toplantıda hazır bulundu.

Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum