14 Ekim 2008

KESK`den hükümete tepki!

Mardin’e gelen KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, düzenlediği basın toplantısında emekçilerin isteklerine kulak verilmemesi durumunda tepkilerini sokaklara çıkarak göstereceklerini söyledi.

KESK Mardin İl Binasında Sendikanın Mardin temsilcileri ve üyeleri ile bir araya gelen KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek IMF politikalarının hükümet üzerinde ipotek kurduğunu ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderek büyüdüğünü söyleyerek, "Eğitime sağlığa bütçe, nitelikli kamusal hizmet istiyoruz. Biz toplu sözleşme ve grev hakkımız önündeki siyasal engellerin kalkmasını istiyoruz. Bizler, bütün insanların cinsiyet, etnik köken, ulusal ve dinsel kimliğe bakılmaksızın eşit hak ve özgürlüklerden yararlandığı, demokratik çalışma hayatı ve Türkiye için örgütlenmeye, mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Bütçeyi emekçilerin gereksinimlerini gözeterek yapılmasını ve insanları açlığa, yoksulluğa mahkum edilmemesi için ısrarlı ve kararlı bir mücadele sürdüreceklerini ifade eden Şimşek, emekçilerin isteklerine kulak verilmemesi durumunda tepkilerini sokaklara çıkarak göstereceklerini söyledi.

Yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası ile sağlıkta yıkımın hızlanacağını ileri süren Şimşek, temel insani haklardan olan eğitim ve sağlığa 2008’de de bütçeden yeterli pay ayrılmadığını, eşitsizlik ve yıkım sürecinin devam edeceğini belirti. Şimşek, toplumsal barışın sağlanmaması için yeni gerginliklere davetiye çıkarıldığını dile getirerek, “Bu gerginlik ve kutuplaşmadan çıkar umulmaktadır. Kamu emekçisine ve tüm halka ayrılması gereken bütçe imkanları bu nedenle heba edilmeye devam edilmektedir “diye konuştu. Şimşek, ayrıca yaptıkları basın açıklamasının uyarı amaçlı olduğunu, uyarılarının dikkate alınmaması halinde demokratik ve meşru yollardan eylemlerinin devam edeceğini vurguladı.

Bu arada destek olmak için DTP İl Başkanı Hilmi Öncü de basın açıklamasına katıldı.

Nezir Güneş
Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum