13 Ekim 2008

Kılıçlar: Bölgenin huzuru için işadamlarına ve sivil toplum örgütü temsilcilerine yatırım yapma çağrısında bulundu.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, bölgenin huzuru için işadamlarına ve sivil toplum örgütü temsilcilerine yatırım yapma çağrısında bulundu.


Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, bölgenin huzuru için işadamlarına ve sivil toplum örgütü temsilcilerine yatırım yapma çağrısında bulundu.
Kılıçlar, bölgenin huzurunu terörün bozduğunu, terörün önüne geçmek için de önce eğitim sonra da işsiz gençleri istihdam etmeleri gerektiğini söyledi.
Güneydoğu'da terör olayları yüzünden bölge halkı olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Kılıçlar, "Güneydoğu'nun ekonomisini canlandırması ve işsizliği önlemesi için acil olarak ekonomik tedbir paketlerini hayata geçirmesi için iş adamlarımızı bölgeye yatırım yapmalarını davet ediyoruz. Bölgeye yatırım yapacak iş adamlarına ve özel müteşebbislere gereken kolaylık sağlanacaktır." dedi.

Vali Kılıçlar, "Terör olayları yüzünden son 20 yılda 40 bin insan hayatını kaybetti. Bu süre zarfında bölgede yaşanan olaylar yüzünden yatırımlara gereken ağırlık verilmedi. Kurulan fabrikalar terör yüzünden kapatıldı. İşlevliğini yitirdi. Bugün Güneydoğu'da yüzlerce fabrika bulunmaktadır. Terör olayları ve yüzünden bunlar da kapatıldı. Bir yandan terör bir yandan işsizlik bölgenin ekonomisinin kalkınmasını engelliyor. Millet işi gücüyle uğraşıp başka şeylerle uğraşmaması için bu bölgeye en kısa zamanda bir yatırım hamlesinin gerçekleşmesi lazım. Bütün bunları yaptığınızda Güneydoğu'yu yeniden kazanırsınız. Birlik ve beraberlik sağlanır. Terör ortadan kalkar, huzur ve barış sağlanır." diye konuştu.
Son yıllarda Mardin'de eğitim alanında önemli hamlelerin atıldığını ve devlet millet işbirliği ile Mardin'e yaklaşık 45 milyon YTL eğitim hamlesi yatırımı yapıldığını belirten Kılıçlar, "Sadece 2006- 2007 yılında Mardin'e 600 derslik okul yapıldı. Bu da devletin ve hayırsever iş adamlarının desteği ile sağlandı. Üniversitenin kurulması ve faaliyete geçmesiyle Mardin'in eğitim düzeyi daha da yükselecektir." şeklinde konuştu.
Kılıçlar, şunları söyledi: "Mardin, Güneydoğu'nun en huzurlu ve sakin kentlerden biridir. Özellikle turizm alanında son yıllarda yaşanan önemli gelişmelerle birlikte özel müteşebbislerin de büyük ilgisini çekmeye başladı. Turizm alanında önemli yatırımlar yapmaya başladılar. Bu da Mardin'in ne kadar huzurlu bir kent olduğunu gösteriyor. Bu nedenle iş adamlarımız, yatırımcılarımız rahatlıkla buraya gelip yatırımlarını yapabilirler. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirip gereken kolaylığı sağlarız. Yeter ki bölgenin eğitim ve refah düzeyini yükseltelim. Bunu başardığımızda terörün önünü keseriz."
Haber: Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum