31 Ekim 2008

Mardin'de 2.Ralli hazırlıkları

Mardin'de bu yıl 2'ncisi yapılacak mezopotamya rallisi için geniş kapsamlı bir organizasyonun hazırlıklarına başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2001 yılında UNESCO'ya dünya kültür mirasına aday kent gösterilen Mardin, büyük bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçen yıl birincisi yapılan otomobil rallisi ile adından söz ettiren Mardin, bu yıl da 2'ncisi yapılacak Mezopotamya Rallisi içinde start verdi. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, tarihi kentin ev sahipliğinde yapılacak büyük organizasyon için gerekli altyapı çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Geçen yıl Mardinli işadamı Mümtaz Tahincioğlu'nun da aralarında yer aldığı organizatörler arasına bu yıl yeni sponsorların desteğinin beklendiğini ifade eden Kılıçlar, "Bu kez de geniş katılımlı sponsorluk bekliyoruz. Mardinli işadamlarımızın nakdi ve ayni yardımları ile yapacağımız 2'nci Mezopotamya Rallisi için hazırlıklara başladı. Artuklu Kervansaray butik otel sahibi ve yöre iş adamı Sabahattin Evrensel'in de katkı sağlayacağı Ralli için en az 30, en çok 40 otomobilin katılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Mardin Milletvekilimiz Cüneyt Yüksel'in de sponsor arayışları var. Konuya duyarlılık gösterecek işadamlarımızın katkıları ile yapacağımız bu geniş organizasyonla Mardin'in gerek ulusal ve gerekse uluslar arası tanıtımına da büyük ölçü de katkı sağlayacaktır." dedi.
Artuklu Kervansaray butik otel sahibi Sabahattin Evrensel de, Mardin'in tanıtımına büyük katkıları olan birinci otomobil rallisinin inanç ve kültür turizmine büyük katkı sağladığına işaret ederek, daha geniş katılımlı yeni organizasyonla Mardin'in tanıtımına daha büyük çaplı katkı sağlayabileceklerini söyledi.
Mardin'de Kasım ayında gerçekleşecek 2'nci Mezopotamya Rallisi için yaklaşık 100 bin Yeni Türk Lirası harcama yapılmasının beklendiği kaydedildi.
Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum