21 Ekim 2008

MARDİN’DE PROJE GELİŞTİRME EĞİTİMİ VERİLDİ.

Mardin Valiliği ve GAP idaresi ortaklaşa olarak Yay Grand Otelde düzenlenen ve GAP İdaresi Yüksek Bölge Planlayıcısı Zerrin Öztimur tarafından verilen eğitime Güneydoğu Anadolu Kültürel miras ve Turizm Kalkınma Birliğine üye 9 il’in proje geliştirme teknik elemanları katıldı.

GAP İdaresi Yüksek Bölge Planlayıcısı Proje Geliştirme Eğitimcisi Zerrin Öztimur katılımcılara Projenin amacını ve ardından projelerin hazırlanma ve takip edilme aşamalarını anlattı. Avrupa Birliğine adaylık sürecinde, hibeye açık başta AB ve diğer uluslararası kurum ve kuruluşların fonlarını kullanarak Güneydoğu Anadolu Kültürel Miras ve Turizm Kalkınma Birliğine üye İl’lerin projeler yapmasını sağlamak , hazırlanan bu projelerin gerek sayısal gerekse içerik bakımından gelişmesini temin etmeyi amaçladığını ifade etti. Öztimur “ Projeninin amacı, bölgemizin ve AB’ye üye ülke kentlerinin bilgi, deneyim ve teknolojilerini paylaşmak, kamu yönetiminde ve sivil toplumdaki yeni gelişmeleri ve Avrupalılık boyutunu bölgemize taşımak, Bölge İllerimizin tarihi ve kültürel değerlerini koruyacak prjeler hazırlamak, proje hazırlamak isteyen kamu ve sivil toplum kuruluşlarına proje ortağı bulmada yardımcı olmak ve bu konuda her türlü teknik desteği sağlamaktır.”dedi.

Projeden yararlanmak isteyen İl’lerin hazırlayacakları projenin ön fizibilite ve hayata geçirilme olabilirliği ile AB normları doğrultusunda hazırlanmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Öztimür “Projenin kabül görmesinde siz teknik elemanların önmeli bir payı olacak. Bunun sizinle birlikte gün boyunca bu konuyu karşılıklı olarak tartışacağız” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Eğitime üye il’lerin proje geliştirme biriminde çalışan 20 dolayında teknik eleman katıldı. Eğitime katılan teknik elemanlar öğleden sonra Mardin’in tarihi ve turistik alanlarını gezeceği belirtildi.

Haber: Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum