28 Ekim 2008

Mardinlife`den Rektöre Ziyaret

Yayınlandığı günden beri tarihi kentte gündem oluşturmaya devam eden Mardin Life Dergisi Yayın Kurulu, Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne ataması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılan Prof.Dr.Serdar Bedii Omay'ı makamında ziyaret ettiler.

Artuklu Üniversitesinin İstasyon'daki yerleşkesinde Rektör Prof.Dr.Serdar Bedii Omay'ı ziyaret eden Mardin Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Fidan, Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, Yayın Koordinatörü Kadir Üründü, Yayın Kurulu üyeleri Dr. İbrahim Özcoşar, Yusuf Metin Yardımcı, Mehmet Fidan, Murat Bağış, Fasih Dinç ve Bedii Demir, görevinde kendisine başarılar diledi. Mardin Life Dergisini yayınlandığı günden beri yakından takip ettiğini belirten Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, Mardin'e yaptıkarı tanıtımdan dolayı Mardin Life ekibine teşekkür etti.

Göreve başladığı günden beri üniversitenin yapılanması ve altyapısının tamamlanması için geceli gündüzlü hummalı bir çalışmanın içine girdiklerini anlatan Rektör Prof.Dr. Omay, üniversitenin en kısa zamanda eğitim ve öğretim başlaması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Artuklu Üniversitesini örnek alınacak bir üniversite statüsünü kavuşturmayı hedeflediklerini belirten Prof.Dr.Omay, "Mardin’e iner inmez ilk olarak mevcut üniversite binalarını ve bölümlerini gezdim. Ardından Üniversitemizin yapılacağı yeni alanı inceledim. Geçici rektörlük ve Güzel Sanatlar Fakülteleri binaları olarak kullanacağımız Belediye Kültür Merkezi binalarını gezdim. Sayın Valimiz Mehmet Kılıçlar’ı, Belediye Başkanımız Metin Pamukçu’yu ziyaret etim. Mardinin geçmişte bir ilim merkezi olmasında önemli katkıları olmuş olan Kasimiye ve Zinciriye medreselerini gezdim. Önümüzdeki günlerde sivil toplum örgütlerimize ziyaretlerimiz devam ediyor. Halkımızın üniversiteyle ilgili nabzını tutacağız. Yediden yetmişe herkese üniversite sahiplik duygusunu aşılamak istiyorum."dedi.

Yaplanma sürecinde işlerinin zor olduğunu, yorulmadan ve koşturmadan başarıya ulaşmanın imkansız olduğunun farkında olduklarını dikkat çeken Prof.Dr.Omay, "Başta halkımız olmak üzere, kamu kurumlarımızı, sivil örgütlerimizi üniversitemizin kuruluş sürecine katabilirsek beklenenden çok daha kısa sürede üniversitemize kavuşuruz. Ancak şunu özellikle belirteyim Kasımiye ve Zinciriye’nin atıl olması beni fevkalade üzdü ve içimi acıttı. İnşallah bu iki ilim yuvasını tekrar eski günlerine döndüreceğiz."diye konuştu. Artuklu Üniversitesinin siyasetcilerin desteği ile GAP Eylem Planı kapsamına alınmasının sevindirci bir gelişme olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Omay, üniversite yerleşke planı için de üzerinde önümüzdeki hafta içinde üzerinde yapacakları son düzeltnme ile DTP'ye göndereceklerini bildirdi. Dr.İbrahim Özcoşar'ın ilimizdeki höyükler hakkında verdiği bilgiler ışığında en kısa zamanda bir Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünün açılması için çalışma başlatacaklarını belirten Prof.Dr. Omay, üniversite sürecinde kendilerine yapılacak her türlü öneri, istek ve eleştirilere de açık olacaklarını vurguladı.

Ziyaret esnasında bir süre önce Mardin Life Dergisi tarafından basılarak geliri üniversiteli öğrencilere burs olarak dağıtılan "Ve Kızıltepe" kitabı üzerine de Mehmet Bedii Demir'le de bir süre sohbet eden Prof.Dr. Omay, tarihe ve tarihi konularla ilgili olduğunu ve bu konuda birçok çalışmasının olduğunu da sözlerine ekledi.

Ziyaret esnasında kendilerine gösterdiği yakın igilde dolayı rektör Prof.Dr.Omay'a teşekkür eden Mardin Life Dergisi İmtiyaz sahibi Rıdvan Fidan, üniversite konusunda herkese grevler düştüğünü dikkat çekerek, özellikle hayırsever işadamlarının ellerini taşın altına koymaları gerektiğini hatırlattı. Mardin Life olarak Mardin'de taş üstüne taş koyan herksin destekcisi olduklarını aktaran Fidan, "Bizler Mardin Life Ekibi olarak ilimizi tanıtmanın yanında ilimizde yapılacak her türlü etkinliğin faaliyetin de arkasındayız. Üniversitenin yapılanma sürecinde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız."diye konuştu.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum