15 Ekim 2008

Mardinspor Gaziantep Modeli ile kurtulur..

Mardinspor’un yönetiminde 22 yıl aralıksız olarak görev alan esnaf Davut Birol, Mardinspor’un ayakta durabilmesi için, Gaziantepspor kulübünü örnek alması gerektiğini söyledi.

Mardin’de konfeksiyonculuk yapan ve Mardinspor’un yönetiminde 22 yıl aralıksız görev alan Davut Birol, altyapısı olmayan takımların istikrarlı bir başarı sağlamalarını beklemenin hayal ürünü olduğunu söyledi. Bölgedeki takımların Gaziantep modelini benimsemelerini isteyen Birol”22 yıl süre ile Mardinspor yönetiminde muhasebecilik yaptım. Hazıra hiçbir şey dayanmaz. Kulüpler gelirlerine göre giderlerini planlamalı ve açık vermemelidir. Bizim dönemimizde paran kadar harca anlayışı vardı. Şimdi ise karşılığı olmayan harcamalar yapılıyor. Küçük takımların içyapısında tasarruf genelgesi uygulanmalıdır. Aksi takdirde gelinecek nokta uçurum olur” dedi.

Gaziantepspor kulübünün işin özünü çözdüğünü vurgulayan Davut Birol, altyapısını tamamlayan, futbolcu yetiştiren ve satan takımların daha uzun ömürlü olacağına inandığını söyledi. Birol “ Gaziantep ve Gençlerbirliği altyapıdan takımlarını kuruyorlar. İhtiyaç duyulan alanlara birkaç futbolcu alıyorlar, buna karşılık takımlara futbolcu satıyorlar. Sistem bu olmalı. Bütün futbolcularını dışarıdan alırsan işin altından kalkamazsın. Bunun için bizim bölgedeki takımlarını altyapılarını sağlam tutmaları gerekir. Dışarıdan büyük paralarla futbolcu alacağına kendi dinamiklerini hareket geçirmek ve futbolcu yetiştirmek daha yararlıdır” şeklinde konuştu.

Geliri olmayan takımların harcamalarını kontrol altına alması gerektiğini söyleyen Birol ”Deplasmanlara giderken iki gün erken gidilmesine anlam veremiyorum. Dünyanın harcaması yapılıyor. Gelirin yoksa çok ince hesaplar yapmak zorundasın. Bol keseden harcayıp borçları ödeyemez hale gelmektense zamanında kısmak ve ayakta durmak lazım” dedi.

Haber: Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum