29 Ekim 2008

MEVSİM DEĞİŞİRKEN SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT

Mardin Sevgi Tıp Merkezi Acil Serviste çalışan Dr. Şakir Nalcı Mevsim değişikliklerinden kaynaklanan soğuk algınlıklarında artış kaydedildiğini söyledi.

Nalcı, Havaların bir ısınıp bir soğumasıyla grip ve boğaz enfeksiyonu hastalıklarında artış meydana geldiğini belirten Sevgi Tıp Merkezi Acil Servisinde çalışan Dr. Şakir Nalcı’nın yaptığı açıklamada ateş öksürük, mide bulantısı, burun tıkanıklığı ve aksırmayla başlayan ve büyük küçük herkesin bu hastalıktan dolayı aciller servislerde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Nalcı “Bazı hastaların ayakta bazılarının da müşahede altında tedavi ediliyor. Vatandaşların bol meyve yemelerini özellikle çocukların dışarı çıkarken sıkı giyinmeleri gerekir. Bunun dışında hastalıktan korunmak için mutlaka Grip aşısı yapmaları gerekmektedir. Özellikle kalabalık ortamda çalışanların kronik hastaların ve çocukların mutlaka grip aşısı olmalarını tavsiye ediyoruz.” Dedi.

Nalcı, hastalık süresinin 7 ile 10 gün olduğunu ve bu süre içinde mutlaka bir Doktora başvurmaları gerektiğini hastalık süresince çocuklardan uzak durmalarının faydalı olacağını ve yatak istirahatının şart olduğunu vurguladı.

Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum