14 Ekim 2008

Midyatlı Yaşar, Yaşamaz!

Uzun yıllardan beri Kuveyt'te yaşayan Mardinli Mehmet Ata Kaplan, yıpranan sürücü belgesini değiştirmek için gittiği Midyat Emniyet Müdürlüğü'nde kayıtlara göre 'ölü' olduğunu öğrenince şaşkına döndü.
Nüfus müdürlüğündeki kayıtlarına göre ise yaşadığını öğrenen Kaplan, yetkililerden yardım istedi.
2002 yılından beri Kuveyt'te yaşayan Mardinli Mehmet Ata Kaplan, ehliyetini yenilemek isteyince kendisini bir karışıklığın içinde buldu. Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden 13 Ocak 1988 tarihinde aldığı ehliyetinin yıprandığını beyan ederek Midyat Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne müracaat eden Kaplan, kayıtlara göre 'ölü' olduğunu ve bu nedenle ehliyetinin iptal edildiğini duyunca şaşkına döndü. Geçici süreyle ehliyetine el konulan Kaplan, eline verilen ölü tutanağıyla Midyat Nüfus Müdürlüğü'nün
yolunu tuttu. Nüfus müdürlüğündeki kayıtlara göre ise yaşadığı görülen Kaplan, nereye başvuracağını bilemediğini belirterek, mağduriyetinin giderilmesi için ise yetkililerden yardım istedi.
Hukuk mücadelesini başlattığını söyleyen Kaplan, "Haberim olmadan 4 yıldır sistemde 'ölü' olarak gözüküyorum. Kimse suçun nerden kaynaklandığını bilmiyor. Başvurduğum avukat ise yanlışlığın düzeltilmesi için kim, hangi makam için dava açacağını bilmediğini söyledi. Kimse bu hatayı üstlenmiyor. Herhangi bir kaza yapmış olsaydım suçlu durumda karşılaşmış olacaktım" şeklinde tepkisini dile getirdi.
Selahattin EROL
Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum