28 Ekim 2008

Milletvekillerinden `Cumhuriyet` Mesajı

Şahkulubey, mesajında “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 85. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk, coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyet'le, çağdaş yönetim biçimine kavuşan Devletimiz, dünyada takdirle karşılanan bir yeniden yapılanma ve dönüşüm sürecine girmiş, kısa sürede gerçekleştirdiği atılımlarla gelişen dünyada saygın bir konuma yükselmiştir. Ödün vermeyeceğimiz temel amacımız, Türkiye'nin evrensel değerler ışığında gelişen, sorunlarını çözüme kavuşturabilen, hukuk devleti ilkesini tam olarak yaşama geçirmiş, demokratikleşme sürecini tamamlamış, refah düzeyi yüksek, herkese fırsat eşitliği sağlamış, bilgi toplumu düzeyine ulaşmış, geleceğe güvenle bakan bir ülke durumuna gelmesidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu amaçla bu gün dünkünden daha çok birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörüye ihtiyacımız vardır. Tüm vatandaşlarımızın bayramını içtenlikle kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.


Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir ise yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizin 85. Kuruluş yıldönümünü, tüm ulusça, büyük bir onurla, her zamankinden daha coşkulu, birlik ve bütünlük içersinde kutlamaktayız. Milletimizin ezelden beri ebediyete uzanan tarih sürecinde çok önemli bir dönüm noktası olan bu günümüz, Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun.
Cumhuriyetimizi tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde bir dünya devleti olarak yaşatmak için hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Türk Milletinin tabiatına uygun yönetim şekli Cumhuriyet Rejimi sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçen 85 yıl içerisinde büyük atılımlar gerçekleştirerek uygar dünyanın güçlü devletleri arasında yerini almaktadır.

Türk ulusunun ilke ve devrimlerini bilinçli ve kararlı bir şekilde benimsemesi ise ülkemizin bağımsızlığına çağdaşlaşmasına ve kalkınmasına olan en büyük inancımızın göstergesidir. Bu vatanın ve Türk toplumunun şan ve şerefini iç ve dış her türlü tehditlere karşı oluşan vazifesini silahlı kuvvetlerimize ve hükümetimize ulusumuz tam destek vermektedir.

Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünde en değerli varlığımız cumhuriyetin kurucuları olan başta Büyük Önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor,

Türk halkımızın ve tüm hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla bir kez daha kutluyorum."dedi

Nezir Güneş

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum