28 Ekim 2008

Ralli Heyecanı Başlıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2001 yılında UNESCO’ya dünya kültür mirasına aday kent gösterilen 7 bin yıllık tarihi Mardin’de, büyük bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçen yıl birincisi yapılan otomobil Rallisi ile adından söz ettiren Mardin’din şehri, bu yıl da 2’ncisi yapılacak Mezopotamya Rallisi içinde start verdi. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, tarihi kentin ev sahipliğinde yapılacak büyük organizasyon için gerekli altyapı çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Geçen yıl Mardinli işadamı Mümtaz Tahincioğlu’nun da aralarında yer aldığı organizatörler arasına bu yıl yeni sponsorlarında desteğinin beklendiğini vurgulayan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, “Bu kez de geniş katılımlı sponsorluk bekliyoruz. Mardinli işadamlarımızın nakdi ve ayni yardımları ile yapacağımız Mardin 2’nci Mezopotamya Rallisi için hazırlıklara başladı. Artuklu Kervansaray butik otel sahibi ve yöre iş adamı Sabahattin Evrensel’in de katkı sağlayacağı Ralli için en az 30, en çok 40 otomobilin katılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Mardin Milletvekilimiz Cüneyt Yüksel’de, sponsorlar arasında yer alarak gerekli nakdi yardımı sağlayacak olması bizleri fazlası ile memnun etmiştir. Konuya duyarlılık gösterecek işadamlarımızın katkıları ile yapacağımız bu geniş organizasyonla Mardin’in gerek ulusal ve gerekse uluslar arası tanıtımına da büyük ölçü de katkılar sağlayacaktır” dedi.

Mardin Artuklu Kervansaray butik otel sahibi ve yöre işadamı Sabahattin Evrensel de, Mardin’in tanıtımına büyük katkıları olan birinci Mardin Mezopotamya otomobil Rallisi ile inanç ve kültür turizmine büyük akışı sağladığına işaret ederek, daha geniş katılımlı yeni organizasyonla Mardin’in tanıtımına daha büyük çaplı katkı sağlayabileceklerini söyledi.

Mardinli işadamı Sabahattin Evrensel, beslenme ve barınma alanlarının bu yıl 2’ncisi yapılacak olan Mardin Mezopotamya Rallisi’ne hazırlıklı olmalarına vurgu yaparak, “Marka şehrimize yakışacak bir ev sahipliği içinde gerekli hazırlıklarımızı yapmalıyız. Özellikle beslenme ve barınma alanları dedim. Çünkü geçen yılki organizasyonda bu yönde ciddi sıkıntılarımız olmuştu ve gelen misafirlerimizi ağırlamakta bir hayli zorlanmıştık. Bu yılki Rallimizde bunu aşmamız ve gerekli altyapı çalışmalarını Sivil Toplum örgütlerinin koordinasyonu ile muntazam bir şekilde eksiksiz olarak yerine getirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de, Mardin’in ulusal ve uluslar arası tanıtımında büyük katkısı olacak Mardin Mezopotamya 2’nci Otomobil Rallisi için, gerekli sponsorluklarda katkı sağlayacak olmasından dolayı kendini fazlası ile memnun ettiğini ifade ederek, “Mardin’de gerçekleşecek olan geniş katılımlı bu organizasyonla tarihi kentimizin tanıtım ufkunu biraz daha geniş alanlara ulaştırmanın ve semeresini alacak olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Mardin’de kasım 2008 tarihinde gerçekleşecek olan Mardin 2’nci Mezopotamya Rallisi için yaklaşık 100 bin Yeni Türk Lirası harcama yapılmasının beklendiği kaydedildi.




Ekrem ARSLAN
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum