28 Ekim 2008

Öğrenciler, Bakan`a IMF`yi sordu

İlköğretim öğrencileri, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilişkiler konusunda ilginç sorular yöneltti. Miniklerin aklına takılan konulara açıklık getiren Şimşek, Türkiye'nin, IMF gibi uluslararası kuruluşların kaynaklarına ihtiyacı olmaması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Mardinli öğrencileri Hazine'deki makamında ağırlayan Bakan Şimşek, öğrencilerin küresel kriz ve IMF ile ilişkiler konusunda sorularını cevapladı. Şimşek, bir öğrencinin, IMF ile ilişkiler konusundaki sorusuna verdiği cevapta; Türkiye'nin 2002 yılı öncesinde, IMF ile 17 anlaşma yaptığını belirterek, daha sonraki dönemde, IMF ile gerçekleştirilen iki Stand-by anlaşmasının ise başarıyla tamamlandığını kaydetti. Türkiye'nin IMF'nin kuruluşundan bu yana aktif üyesi olduğunu dile getiren Şimşek, düzenli bir diyalog içinde olduklarını ifade etti.

Bakan Şimşek, başka bir öğrencinin, küresel finansal krizi ve Türkiye'ye etkileri konusundaki sorusuna ise mevcut küresel finansal krizde, hiçbir ülkenin sorunlarını tek başına çözemeyeceğini, uluslararası bir işbirliğinin gerektiğini belirterek yanıt verdi. Küresel krizin tekrarlanmaması için, finans sektörünün çok iyi düzenlenmesi gerektiğini aktaran Bakan, krizin kaynağının Türkiye dışında olduğunu, ancak, küresel ekonominin bir parçası olarak Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade etti.

Bakan Şimşek, vergi vermenin önemini miniklere anlatarak, bunun vatanseverliğin en önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum