15 Ekim 2008

SAİT DEDENİN KİTAP AŞKI..

Mardin’de ikinci cadde üzerinde ufak bir kulübede kitap ciltleyerek yaşamını sürdüren Mehmet Sait Adlar (78), bu işi ayakta durabildiği sürece yapacağını söyledi.

Mardin’de 34 yaşında ciltle tanıştığını söyleyen Mehmet Sait Adlar, kitap ciltlemeyi hem hayatını idame ettirme hem de kitaplara duyduğu saygı gereği olarak yaptığını belirtti. Önce okuduğu dini kitapları ciltleyerek işe başladığını söyleyen Sait dede “Kitapların dilini bilenler bilir. Benim yıllardır en iyi arkadaşlarımdır. Hangi kitaba dokunduysam bana güzel bilgiler verdi. O dokunuşun tadına vardığım zaman kitap ciltlemeye başladım. Kitaplara evlatlarım, canlarım gibi bakarım. Ve her ciltlediğim kitap büyük bir haz duymama vesile oluyor. Ufak bir yerim var, bu kulübede 18 yıldır kitap ciltliyorum. Ama bu işi 43 yıldan beri yapıyorum” dedi.

Cadde esnafı Sait dedeye özel bir saygı duyuyor. Ufacık kulübesinde Sait dede vergi levhası olduğunu ve vergisini ödediğini de söylemeyi ihmal etmiyor. Sait dede “Bu ufak kulübede onbinlerce kitaba yeniden hayat verdim. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? Şimdi bu işi matbaalar yapıyor ve eskisi gibi kitap kıtlığı yok.”şeklinde konuştu.

Haber: Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum