31 Ekim 2008

Sıtkı Türkoğlu, En Bakımlı Okul Seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen“En İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçeleri” yarışmasına katılarak dereceye girmeyi başaran Kızıltepe Sıtkı Türkoğlu İlköğretim Okulu 11-13 Kasım tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan IV. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı”na davet edildi.

Eğitim alanındaki yaratıcılığıyla adından sıkça söz ettirmeyi başaran Kızıltepe Sıtkı Türkoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Karaboğa, Türkiye genelinde çoğu özel okul ve kolejden oluşan 22 okulun arasına girmeyi başararak Mardin’i temsil edecek olmaktan dolayı heyecan duyduklarını söyledi.

11-13 Kasım tarihleri arasında Ankara öğretmen evinde gerçekleşecek konferansa katılarak Stant açıp, sunum yapacak olan başarılı eğitimci Ahmet Karaboğa; eğitimciler olarak, içinde bulundukları sıkıntıları başarıyı engelleyici bir mazeret olarak gösterme lükslerinin olmadığını dile getirdi. Karaboğa, “okul bahçemizde öğrencilerimize yarattığımız alanları ve bu alanların içinde yapılan aktiviteleri içeren görüntüleri bir CD haline getirerek İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ndeki komisyona sunduk. Komisyon, yapılan müracaatlar arasında bizim sunumumuzu beğenip Ankara’ya gönderdi. Okul bahçemize ait görüntüler, bakanlığımızın oluşturduğu komisyonca incelenmiş ve başarılı bulunmuştur. Türkiye genelinde çoğunluğunu özel okulların oluşturduğu 22 örnek okulun arasına girmek bizleri mutlu etmiştir. Ayrı bir mutluluğumuz da; Sıtkı Türkoğlu İlköğretim Okulu’nun Mardin’i temsil edecek olmasıdır. Mardin’i layıkıyla temsil edeceğimizden de kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Ankara’da düzenlenecek “IV. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı”nda Kızıltepe’den bir okulun Mardin’i temsil edecek olmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirten Kızıltepe Milli Eğitim Müdürü Sıraç Atan, “Karşılaştığımız çeşitli sıkıntılara karşın ilçemizde her gün yeni ivmelerin eklendiği başarı grafiğine böylesi bir konferansa katılımın zamanlaması çok isabetli oldu. Bu katılım İlçemizdeki eğitim camiasına bir moral, ilerde yapılacak başarılı çalışmalar için de iyi bir örnek olacaktır” dedi.

Yapılacak konferansa katılacak olan okulların 10’ar dakikalık sunum yapacakları, sunum içerisinde yapılan çalışmaların yanı sıra okulların ait oldukları kentleri tanıtacakları ayrıca açılacak Stantlarda kentlerini tanıtan sergilere yer verileceği öğrenildi.

Kadir ÜRÜNDÜ

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum