6 Ekim 2008

Türk: "Çatışmayla Çözülmez"

DTP Genel Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, çatışmaların hiçbir zaman sorunları çözemeyeceğini söyledi.

Batman’da ’Hasankeyf’e Sadakat’ yürüyüşüne katılan Türk, şunları söyledi:

"Hiç kimsenin ölmeyeceği bir sürece varalım. Çatışmalar sürdüğü müddetçe maalesef, ister PKK`lı, ister asker, isterse köy korucusu olsun yaşamlarını yitiriyor. Bu çatışmaların hiçbir zaman sorunu çözemeyeceğini söylüyoruz. Bizim amacımız ortak aklı, ortaya koyarak diyalogla, uzlaşı ile konuşarak tartışarak sorunların çözümünü sağlamaktır. Demokratik zemin içinde, demokratik siyaseti geliştirerek çatışmalı sürecin sona ermesi için çaba göstereceğiz."

Hükümet şiddet yanlısı

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna da şöyle konuştu: "15 asker, 15 genç ve Türkiye’nin yetiştirdiği 15 beyin yaşamını yitirdi. Bu gençlerin ölümüne neden olmak insanın içini acıtıyor. 15 eve ateş düştü. Biz bas bas bağırıyoruz; ölerek, öldürerek çözüm olmaz. Aslında çözüm çok basit. Basiret istiyor. Bu 15 insan, operasyona izin verilmeseydi belki de ölmeyecekti. Asker olabilir, gerilla olabilir. Biz, ’ikisi de ölmesin’ diyoruz. Asıl şiddet yanlısı olan hükümet. ’Birisi ölsün diğeri ölmesin’ diyorlar."

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum