15 Ekim 2008

TÜRK HABER SEN MARDİN İL TEMSİLCİLİĞİ HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ


Hükümetin sözleşmeli personele de ek ödeme vereceğiz deyip, sonra vermediği PTT çalışanlarının katıldığı Mardin’de saat 12.00’da bir basın açıklaması yapıldı. Türk Haber Sen Mardin il temsilciliği Şeyhmus Kanat tarafından Mardin merkez PTT binasında yaptığı açıklamada maliye bakanına ve hükümete yüklendi.

Türkiye Haber Sen Mardin il temsilciliği Şeyhmus Kanat yaptığı açıklamada; 15 Ağustos 2008 tarihinde yapılan Toplu Görüşmeler öncesi, Ek Tazminat almayan Kamu Görevlilerine en az 103 YTL olmak üzere ve 15 Ağustos 2008 tarihinden geçerli Ek Ödeme yapılacağı Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.

Toplu Görüşmeler sırasında ise daha evvel Denge Tazminatı alan tüm çalışanlara bu ödemenin yapılacağı Kamu İşveren Kurulu tarafından ifade edilmiş ve bu ifadeler tutanaklara geçmiştir.

Ayrıca, kamu da ücret adaletini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmaların 2012 yılına kadar sürdürüleceği ve bundan sonraki çalışmaların sendikalarla birlikte yapılacağı da imzalanan mutabakat metnine konulmuştur.

2008 yılı için 399 Sayılı KHK hükümlerine göre hazırlanmış YPK Kararı Toplu Görüşme sonrasına bırakılarak, görüşmede belirlenen esaslara göre bir çalışma başlatılmış, bu çalışmada Maliye, Hazine, DPB, DPT temsilcileri yer almıştır. Ancak bu çalışmalar sendikalar devre dışı bırakılarak yapılmış ve 2008 yılında uygulamaya esas YPK Kararı 8 Bakan ve Başbakanın imzasıyla onaylanmıştır.

KANAT “HÜKÜMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİ OYUNA GETİRDİ”

Yüksek Planlama Kurulu Kararı PTT çalışanlarını, İLLER Bankasında, Ulaşımda, Enerjide, Diyanette, Devlet Malzeme’de binlerce sözleşmeli personeli hayal kırıklığına uğratmıştır. Başbakanın vermiş olduğu söz yere düşmüştür. YPK kararını hazırlayanlar Bakanlar ve Kamu işveren kurulu üyelerini de yanıltarak, yalancı durumuna düşürmüşlerdir.

Kısacası KİT’lerde çalışan Sözleşmeli personel oyuna getirilmiştir ve hakları gasp edilmiştir.

Bu kararnameyle eşit işe eşit ücret uygulamasını başlattık diyenler, yalan söylemiş, sözleşmeli personeli aldatmış, adaletsizliği daha da artırmışlardır.

KİT’lerde çalışan bir sayılı cetvelde yer alan ünvanlarla iki sayılı cetvelde yer alan sözleşmeli personel ücretleri arasındaki hiyerarşik dengeler de bu çalışmayla alt üst edilmiştir.

ÇOK DEĞİRLİ ARKADAŞIM,

Hiçbir ilmi ve akli mantığın oluşturulmadığı bu yaklaşımı, bu anlayışı, bu çalışmayı, YPK kararını şiddetle kınıyoruz.

Herkese bu artışı vereceğiz diye 70 milyonun önünde söz verenleri bu yanlışlıklarını düzeltmeye davet ediyoruz.

Siz yaz kış demeden, senelik izini ve bayram izini kullanmadan haftanın altı günü sırtında 30 kilo yükle kilometrelerce yol kat eden ve mektubunu gıdım-gıdım dağıtan PTT dağıtıcısını kiminle eşitlediniz diye soruyoruz.

Her türlü mesleki hastalığa yakalanan, 55 yaşına geldiği zaman artık işe yaramıyorsun deyip resen kapının önüne koyduğunuz tebligatı kapısına götürdüğü kişiler tarafından dövülen dağıtıcıyı hangi kadroyla karşılaştırdınız.

50 bin kişinin işini 25 bin kişiyle yapan, zaruri ihtiyacını bile karşılamaya fırsat bulamayan zaman zaman soygunlarda darp edilen veya katledilen şubede çalışanın, gişe personelinin emsali kimlerdir bilmek istiyoruz.

Birileri gibi yan gelip yatmadan Zor şartlar altında büyük fedakârlıklarla PTT’yi 230 trilyon lira kara geçiren personelin mükâfatı bu mu olacaktı?

Başbakan Söz verdi, Bakanlar Söz verdi, Kamu İşveren Kurulu Söz verdi, kapalı kapılar ardında YPK’yı hazırlayanlar yanılttı, yanlış karar çıkardı ve bu yaptıkları yanlışla sendikal faaliyetlere büyük bir darbe vurdular.

Sizin adaletiniz bumu? Sizin eşitlik ve ahlak anlayışınız bu mu?

Değerli arkadaşlarım,

Yapılan yanlışlıklar yapanların yanına kar kalmayacaktır. Sendikamız başkanlar kurulunu Ankara’da toplamış ve önemli kararlar almıştır.

Önce bu işin müsebbibi olan yetkililerle, bakanlarla, müsteşarlarla görüşmeler yapılacak.

Hukukçularımız YPK’nın kararının iptali için Danıştay’a dava açacaktır. Gerekirse İNSAN Haklarına ve İLO’ya şikâyet edilecektir.

Kısacası, KİT personelini YOKLUKTA eşitlemeye çalışanlardan hesabı sorulacaktır.

KİT çalışanlarından istirhamım oyuna gelmesinler, sendikalarına sahip çıksınlar. Hakkımızı gasp edenlerden hep birlikte hesap soralım..

Çalışanlar, hak edenler, emeğinin ve alın terinin karşılığını almak isteyenler bu hakkı alana kadar mücadele edecektir ve YPK kararını yırtıp atacaktır.

Basın açıklamasının ardından, PTT çalışanları çalışma hayatında karşılaştıkları olayları, sıkıntıları parodilerle anlattılar.

Eylemlerimiz bütün illerde aynı anda yapıldı. Sözleşmeli personelin hükümete tepkisi 14. Ekim’de Tarım Orman Sen,15 Ekim’de Türk Ulaşım Sen, 16 Ekim’de ise Türk Enerji Sen tarafından ortaya konulacaktır.

Tepkimiz bu açıklamalarla kalmayacaktır. YPK kararının durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açılacaktır. Bu işin müsebbipleriyle görüşmeler yapılacak, kararın düzeltilmesi istenecektir. Kısacası bu yanlışlık düzeltilip, sözleşmeli personelin hakkı verilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.

Sözleşmeli personelden isteğimiz, mücadelemize destek vermeleri, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri olacaktır.

Haber: Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum