23 Ekim 2008

TÜRMOB'un Yeni Başkanı Masum Türker

TÜRMOB’un 19’ncu Seçimli Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Ankara Sheraton Otel’de iki gün süren Genel Kurul’a 2 bin 313 delege katıldı. Tek liste ile seçime giren Devlet eski Bakanı Masum Türker’in Başkanlığındaki Çağdaş Demokrat Grubu geçerli 2 bin 313 oyun 2 bin 307’sini alarak seçimlerden galip ayrıldı. Bu sonuçlarla TÜRMOB’un yeni Genel Başkanı Masum Türker oldu. Görevi, Çarşamba günü teslim alacak olan Türker, TÜRMOB’da iki yıl görev yapacak.
TÜRMOB seçimlerini ANKA’ya değerlendiren Türker, küresel krize dikkat çekerek bu süreçte Türkiye ekonomisinin finansal kayıtlarını izlemek ve raporlamak görevlerini yerine getiren mali müşavirler ve yeminli müşavirlerin hem ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacağını söyledi. Yönetim Kurulu’nda görev dağılımının tamamlanmasının ardından TÜRMOB bünyesinde ekonomik kriz masası kuracaklarını ifade eden Türker, "Şu ana kadar alınan önlemlerin yetersizliğini hükümet adına yapılan açıklamalar apaçık ortaya koyuyor. Bu duruma önemli katkılar sunacağımızı umuyorum" dedi.

-TÜRKER KİMDİR?-

Masum Türker 1951 yılında Mardin’de doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. İngilizce ve Arapça biliyor. Türker, Yeminli Mali Müşavir-Türkiye Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Genel Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) Eğitim Komitesi Üyesi, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği Başkanı, Gazete Sahipleri Derneği Başkanı, Gazi Üniversitesi Bolu İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi, Güneş Gazetesi Murahhas Üyesi, Yeni Yüzyıl Yazarı, Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu.
Haber: Mardinimiz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum