8 Ekim 2008

Turistlerin Tercihi Mardin

MARDİN BAYRAMDA YERLİ TURİST AKININA UĞRADI
Yazdan kalma günlerin yaşandığı tarihi kent Mardin, Ramazan Bayramı'nda turist akınına uğradı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO'nun dünya kültür mirasına aday gösterilmeye hazırlanan 7 bin yıllık tarihe sahip Mardin'e gösterilen ilgi, Ramazan Bayramı'nda da devam etti. Birçok medeniyete beşiklik eden tarihi şehre otobüslerle gezi düzenleyen seyahat acenteleri, Adana, Mersin, Antalya, Ankara ve İstanbul gibi illerden günde ortalama 15 otobüs dolusu yerli turisti Mardin'e getirirken, uçak seferlerinin her gün yapıldığı Mardin Havaalanı'nda yolcu kalabalığı göze çarpıyor.
Ramazan Bayramı'nı fırsat bilen yerli turistler, tatil nedeniyle Mardin'e akın etti. Ramazan Bayramı tatilini il dışında geçirmek isteyen yerli turistlerin tercihi Mardin oldu. Özellikle bayramın ikinci ve üçüncü günü Mardin'deki otellerde bayram yoğunluğu yaşarken, Suriye'den bayramı akrabalarının yanlarında geçirecek olan 5 bin kişinin de Mardin'in merkezini tercih etmesi otellerdeki yoğunluğu artırdı. Mardin'e gelen turistler kentteki tarihi ve kültürel mekanlardan, Kasimiye, Zinciriye veSittiradviye Medreseleri, Latifiye ve Ulu Cami, Müze, Deyrulzafaran ve Deyrul-umur Manastırları, Kırklar, Meryem Ana ve Mor Şmuni Kiliseleri ile Dara Harabeleri'ni geziyor.
Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, illerindeki bu hareketliliğin sevindirici olduğunu belirterek, "Mardin'i gezip görmek bir ayrıcalıktır. Burada ezan ve çan sesi birbirine karışıyor. Kimse kimsenin inancına karışmıyor. Bayramlarımızı dini farklılıklara rağmen birlikte kutluyoruz. Bunu gezide fark eden yerli ve yabancı turistler, döndüklerinde yakın akraba ve dostlarına bu farkı yansıtarak, bu yöndeki akışı süreklileştiriyor. Bu, sevindirici bir gelişmedir. Mardin 'e beklentimizin çok üzerinde turist akını var. Bunun devamı yönünde büyük çaba harcamaktayız. Bu da bizim için sevindirici bir gelişmedir" şeklinde konuştu.
Tatillerini Mardin'de geçiren turistler, Mardin'i daha çok sıcak tarihi ve kültürel güzellikleri için tercih ettiklerini belirtirken, kentteki hoşgörü ortamından çok etkilendiklerini ifade etti. Butik oteller başta olmak üzere bütün otel, misafirhane ve konuk evlerinde doluluk oranın yüzde 100'e ulaştığı tarihi kentte gelen turistler, esnafın işyerlerini geç açmasına tepki gösterdi. Sabahın erken saatlerinde kentin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret eden turistler, esnafın bayram dolayısı ileişyerlerini açmamalarından yakındı. Kilometrelerce uzaktan bayramlarını tarihi bir kentte geçirmek için Mardin'e gelen Bursalı Aysoy çifti, iki günden beri gümüş işlemesi bir kolye alacakları bir işyeri bulamamaktan şikayetçi oldu.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum