22 Ekim 2008

ŞU YOL BİTSİN ARTIK!

Mardin Hükümet Konağı önünden geçen ve yapımı karayolları tarafından ihaleye verilen bin beşyüz metrelik yolun yapımı dört aydır tamamlanamadı.

Mardin Hükümet Konağı önünden geçen ve yapımı karayolları tarafından ihaleye verilen bin beşyüz metrelik yolun yapımı dört aydır tamamlanamadı. Trafik akışını olumsuz yönde etkileyen ve yaya geçişlerini çekilmez hale getiren yol yapımının bir türlü tamamlanmamasına vatandaşlar tepki gösteriyor.

Yenişehir semtinde oturan Gültekin Demirkol, Gavurdağ- Gaziantep arasındaki otoban çalışmalarının bir yılda tamamlandığını, İstanbul’daki Metrobüsün 70 günde tamamlanarak hizmete girdiğini belirterek Mardin’de bin beşyüz metrelik yolun dört aydır hala tamamlanamadığına şaşırdığını söyledi. Araç trafiğinin felç olduğuna dikkat çeken Demirkol “Bir süre önce Bursa’ya giderken Gaziantep Belediyesi yol çalışması yapıyordu. 36 Saat sonra geri döndüğümde yol onarım çalışmaları bitmişti. Bizde bir su borusu değişecek aylarca tamamlanamıyor. Yol yapılacak işkenceye dönüşüyor. Bizde tali yollar yok. Çalışmalar uzadıkça vatandaş olarak perişan oluyoruz. Bu yolu bir an önce bitirsinler artık” şeklinde tepkisini gösterdi.

Bir kamu kurumunda görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir bayan ise, orta refüjlerin olması gereken seviyeden daha yüksek tutulduğunu söyledi. Aynı Bayan “Mesaiye gidiş ve dönüşler bizim için işkence gibi gelmeye başladı. Refüjlerin üzerinden atlayamıyoruz. Yoldan geçen erkeklerden yardım istiyoruz. Eteği sökülen arkadaşlarımız var. Ne yapılacaksa yapılsın ve yol biran önce tamamlansın”.

Araç sürücüleri ise, yol yapım çalışmaları sırasında yol üzerinde oluşan çukurların, araçlarda tahribat yaptığını söyledi. Karayolları yetkilileri ise yol yapım çalışmalarının ihale sürecinden kaynaklanan bir gecikme meydana geldiğini ileri sürüyor.

Haber: Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum