13 Ekim 2008

Vali Kılıçlar`dan Çocuklara kitap

Her fırsatta eğitime ve öğretime önem veren ve birçok okula kitap yardımında bulunan Kılıçlar, çocuklara kitap okuma alışkanlığı öğretmek için mahalle aralarında ve sokaklarda gördüğü her çocuğa çeşitli kitaplar hediye ediyor.
Mardinli çocukların sevgisini kitap dağıtarak kazanan Vali Mehmet Kılıçlar, bölgede cehalete ve teröre karşı başlatılan eğitim seferberliği ile birçok okula kitap yardımında bulunduklarını belirtti. Kılıçlar, çocukları mutlaka küçük yaşta kitap okumaya teşvik etmek gerektiğini söyledi.

Kılıçlar, "Her gittiğim mahalle ve sokak aralarında oynayan çocuklara yanımda getirdiğim kitapları çocuklara dağıtıp kitap okumaya teşvik ediyorum. Çocuklara küçük yaşta kitap alışkanlığını öğrettiğimiz zaman onları cehaletten uzaklaştırabiliriz. Geçtiğimiz günlerde il genelinde öğrenciler arasında açtığımız kitap okuma kursuna 140 bin kişi katıldı. Öğrenciler birçok kitap okudu. Kitap okuma kampanyasında edindiğimiz bilgiler doğrultusunda öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığı giderek artmaktadır. Mardin ve ilçelerinde bütün okullara 100 Temel Eser seti dağıttık. Cehaleti ve terörü ancak eğitimle yok edebiliriz. Burada iş adamlarımızdan bir isteğimiz vardır. Güneydoğu'da eğitim alanında geri kalmış illere eğitim yardımı yapmalarını istiyoruz. Bu bir okul olabilir bir kitap bir kalem defterde olabilir. Eğitime yapacağınız her katkı bir çocuğun cehaletin ve terörün pençesinden kurtarabilirsiniz." dedi.

K.Ü
Haber: mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum