3 Kasım 2008

1600 Aileye Gıda Yardımı

Mardin Belediyesi ve Şefkat Eli Derneği ortaklaşa yaptığı çalışma ile 1600 aileye gıda yardımı yapıldı.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu; ”Sosyal Belediyecilik anlayışı ile, daha önce yaptığımız yoksul ailelere yardımları bu yıl da devam ettirerek, 1600 aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdık.”dedi.
Pamukçu, Merkezi Mardin’de bulunan Şefkat Eli Derneği ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün Mardin merkezde bulunan tüm mahallelere yaptığı titiz çalışma ve yapılan müracaatları aynı şekilde inceleyerek, haksızlığa mahal bırakmayacak şekilde incelenmiş, yardıma muhtaç aileler tesbit edilmiş ve tesbit edilen 1600 aileye yardım ulaştırıldığını söyledi.”
Şefkat Eli Derneği Başkanı Sadullah Turgut ise, “Mardin’de Gıda Bankası kurma çalışmalarımız hızla sürüyor. Alt yapısı hazır olan Gıda Bankası Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer sivil toplum kuruluşları ile yapılan görüşmeler olumlu sonuç vermiş, inşallah duyarlı diğer iş adamlarımız bizlere göndereceği yardımları bizde yardıma muhtaç insanlara ulaştırmak için aracı olacaklarını söyledi.
Turgut, Mardin halkından ve diğer duyarlı insanlarımızdan beklentimiz bizlere destek olmalarıdır. Ramazan ayında birçok Sivil Kuruluş Valilik, Belediye yardım yapmıştır. Ancak; yapılan yardımların bir elden yapılması daha isabetli olur ve daha çok insana ulaşır. Dernek olarak kurmayı düşündüğümüz Gıda Bankası vasıtası ile Mardin’de yapılan yardımları birleştirme ve daha çok fakire ulaşmayı düşünüyoruz. Ayrıca gıda bankacılığının bir avantajıda, yapılan yardımlar vergiden düşürülmektedir. Buda 2004 yılında yapılan düzenleme ile mümkündür. Bizler fakir ve zengin arasında görev yapmak istiyoruz. İnşallah yakın zamanda gıda bankasını açıp insanlara sosyal bir proje hediye etmek istiyoruz” dedi.
Kayacan mahalle muhtarı Halil Vural ise, “belediye başkanımız göreve geldiği günden beri mahallemizdeki her türlü soruna çözüm bulduğunu, bu ramazan ayında da mahallemizdeki dar gelir ve yardıma muhtaç aileleri unutmadı. Yapılan bu yardımların mahalle sakinlerimiz tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı, mahalle sakinleri adına bu yardımı yapanlara ve ön ayak olan belediye başkanı Metin Pamukçu’ya ve Şefkat Eli Derneği yöneticilerine teşekkür ediyoruz.”dedi.
Mardinnethaber.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum