5 Kasım 2008

Acil Yardım Çağrısı!

Üniversite öğrenimini tamamlayamayan öğrencilere getirilen af ile birlikte yarım bıraktığı Tıp Fakültesini bitirmek isteyen Mardinli Suphi Erkinay, hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Babasının ölümü ile birlikte kardeşlerine bakmak için çalışmak zorunda kaldığından dolayı okuduğu Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıftan ayrılan Suphi Erkinay, hükümetin çıkardığı aftan yararlanarak yarıda bıraktığı okuluna geri dönmek istiyor.

Cumhuriyet Mahallesinde kardeşleriyle birlikte ikamet eden Erkinay, “Kendi okulumda derece yaparak kazandığım Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinin 3. sınıfında babamın vefat etmesi ile kardeşlerime bakmak zorunda kaldığım için ayrılmak zorunda kaldım. Küçüklüğümden beri hayalini kurduğum doktor olmak için çıkan öğrenci affı ile birlikte Tıp Fakültesine geri dönmek istiyorum. Üniversiteye başvurduğum da benden öncelikle harç parasının yatırılmasını istediler. Benim de hiçbir gelirim ve maddi birikimim olmadığı için hayırsever işadamlarından bana destek olmalarını istiyorum.”dedi.

Üniversiteye geri dönmek için öncelikli olarak harç parasını yatırmak zorunda olduğunu söyleyen Erkinay, hayırsever işadamı, vakıf ve derneklerden kendisine burs vermeleri halinde okulu bitirdiğinde çalışarak geri ödeyeceğini sözlerine ekledi.

Mardin’de avukatlık yapan Ayşe Akın’dan kendisine yardımcı olmasını isteyen Suphi Erkinay, Mardin Valiliğine yaptığı başvurusunda kendisine ait herhangi bir öğrenci belgesi olmadığı için yardım yapılmadığını ve ulaştığı birçok işadamının da yaptığı yardım çağrılarını geri çevirdiklerini belirtti. Yardım yapmak isteyen hayırseverlerin kendisi ile 0482 213 4288 veya 0538 702 6316 telefonla irtibat kurmalarını isteyen Erkinay, aynı zaman da iki yıllık bilgisayar programcılığı mezunu olduğunu ve IBM gibi büyük bir şirketten de internet üzerinden sertifika aldığını dikkat çekti. 37 yaşında olmasına rağmen üniversitede gördüğü dersleri unutmadığını vurgulayan Erkinay, kayıt yaptırdığı takdirde sınıf tekrarı yapmadan okulunu bitireceğine dair de kendi kendine söz verdiğini anlattı.

Avukat Ayşe Akın ise Suphi Erkinay’ın okulunu bitirebilmesi için Mardinli hayırsever işadamlarının kendisine burs veya maddi yardım yaparak destek olmaları gerektiğini söyledi.

Nezir Güneş

Mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum