16 Kasım 2008

Adresi belli kadın sığınmaevi

http://www.kenthaber.com/Resimler/2008/11/15/00049541.jpg
Midyat’ta, Başsavcılık ve Belediye’nin ortak projesi kapsamında, harebe halindeki bina 300 bin YTL harcanarak kadın sığınma evine dönüştürüldü.

Midyat Başsavcısı Şaban Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Seydi Dağlı ve Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, binada incelemelerde bulundu. Başsavcı Şaban Yılmaz, “İlçemizde maalesef yoğun olarak görülen kadınlara karşı şiddet, istismar ve ayrımcılığa rağmen, kadın sığınmaevinin olmayışı, büyük eksiklikti. Şimdi şiddete karşı da bir duruş sergilenmiş oldu” dedi.

Sığınmaevlerinin adresleri genellikle gizli tutulurken Midyat’ta ‘törenle ilan edilmesi’, ‘Evi terk eden eşlerinin peşindeki kocalara kolaylık olmaz mı?’ sorusunu gündeme getirdi.
Kenthaber.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum