6 Kasım 2008

Aile içi şiddet erkeği de etkiliyor

http://www.fox.com.tr/images/news/kadin/kadinerkek.jpg

Konya’da kurulduğu günden bu yana yaklaşık 12 bin kişinin faydalandığı sığınma evlerinde kalanlar arasında yapılan araştırma, aile içi şiddette kadınların daha çok fiziksel, erkeklerin ise psikolojik baskıyla karşılaştığını ortaya çıkardı.

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, yaptığı açıklamada, 1995 yılında faaliyete geçen Kadın Sığınma Evi’ne bugüne kadar 9 bin kadının geldiğini belirterek, "En çok aile içi şiddete maruz kalan kadınlar bizden yardım talep ediyor. Kadınlar ekonomik ve psikolojik olarak çökmüş halde geliyor. Bunlar genelde eşlerinden boşanmış kadınlar" dedi.

2001 yılında faaliyete geçen Erkek Sığınma Evi’ne ise şimdiye kadar 3 bin erkeğin geldiğini belirten Bulan, şu anda Erkek Sığınma Evi’nde kalan erkeklerin önemli bölümünün, horlandığı ve psikolojik baskıya maruz kaldığı için eşinden ayrıldığını ve sığınma evine geldiğini ifade etti.

Bulan, sığınma evlerinde kalan erkek ve kadınlar arasında yaptıkları araştırma sonuçlarına ilişkin olarak şu bilgiyi verdi:

"Kadınlar fiziksel, erkekler ise psikolojik şiddete uğruyor. Erkekler arasında da fiziksel şiddete uğrayanlar var. Ancak kadınlara oranla bu sayı çok az. Bize sığınan erkekler, eşleri tarafından horlandığı için bu duruma daha fazla dayanamayıp evlerinden uzaklaşıyor. "Yine mi iş bulamadın?", "Sen ne biçim erkeksin", "Milletin kocaları eşlerine her şey alıyor" gibi sözler yuva yıkımına neden oluyor."

Genelde bu durum karşısında erkeğin ya şiddete başvurduğunu ya da çareyi evden kaçmakta bulduğunu dile getiren Bulan, erkeklerin gurur meselesi yapıp bu tür sorunları hiç kimseyle paylaşamadığını, şiddetin erkek ve kadın diye bir ayrım yapmadığını vurguladı.

Güncel Sağlığa Geri Dön...>>>


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum