6 Kasım 2008

Aromaterapi yağları

http://www.fox.com.tr/images/news/kadin/aromaterapi_1.jpg

Uçucu yağ özleri, elde edildikleri bitkilerin yapısına göre insan vücudunda iyileştirici etki yaratır.

Aromaterapide özyağlar kullanılır. Bu öz yağlar günlük yaşamda genellikle kullanılan diğer vücut yağlarının aksine, cilt tarafından çok kolay emilen, çok güçlü etkileri olan ve dikkatle kullanılması gereken yağlardır. Aromaterapide kullanılan yağlar temel yağlar ve uçucu yağlardır. Uçucu yağ özleri, elde edildikleri bitkilerin yapısına göre insan vücudunda iyileştirici etki yaratır. Yorucu geçen bir dönemden sonra aromaterapi hem zihinsel hem de bedensel uyaranları tetikleyerek gevşeme ve rahatlatma sağlar. Ancak aromaterapi doğru kişiler tarafından uygulandığında başarılı sonuçlar verir.

Bu yağların en iyi şekilde kullanımları için serin ve kuru bir yerde çocukların erişemeyeceği bir noktada saklanması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum